Kuten aiemmin kerroin, kirjoitin blogia alunperin perheenjäsenille ja opiskelutovereille. Muistan edelleen sen päivän, kun lukijakaartiin ilmestyivät ensimmäiset vieraat kasvot. Hämmennyin, enkä ollut varma miten asiaan pitäisi reagoida, sillä en vielä tuolloin seurannut muita blogeja saati tuntenut toisia bloggaajia. Kirjoitin, koska se on aina ollut minulle luontaisin tapa ilmaista itseäni, ulkomailta soittaminen oli kallista ja opintopisteet ansaittava. En tiennyt yhtään mitään koko blogosfääristä. Jännitti siis pirusti. Ja jännittää edelleen, hyvällä tavalla, joka ikisen postauksen julkaisu nimittäin.

8945338673_7218b1fc72_o

Kun aloitin Kaukokaipuun parissa kohta kolmisen vuotta sitten, en voinut kuvitellakaan mihin kaikkialle bloggaaminen minut veisi. Olen kiertänyt Euroopan pressimatkoilla kuluneiden kahden vuoden aikana ja yleensä Rantapallon edustajana, valmistanut sahramirisottoa Michelin-kokin opissa, kirjoittanut ja ansainnut matkailuaiheisista artikkeleista, tutustunut aivan mielettömän ihaniin kanssabloggareihin, tehnyt yhteistyötä suosikkibrändieni kanssa, toiminut Discovery Chanelin toisena kameramiehenä ja verkostoitunut matkailijasankarini Riku Rantalan kanssa. Myös yksi unelmistani käy pian toteen, sillä aloitan hommat hieman isommassa roolissa blogien parissa. Kuulette tästä lisää pian, viimeistään Skiexpo-viikonloppuna. Joko arvaatte alustan?

Mutta entäs se Singapore, se varmasti kiinnostaa teitäkin. Sain jo elokuussa sähköpostia Norjasta, sillä paikallinen pr-toimisto oli kiinnostunut nostamaan riveihinsä “uutta verta”. Aiemmin lähes pelkästään muotibloggaajien kanssa yhteistyötä tehnyt toimisto oli tykästynyt Kaukokaipuuseen, ja kun sähköpostiini sitten viime viikolla kolahtivat ihan oikeat Finnairin lentoliput Singaporeen ja takaisin, en voinut kuin ihmetellä. Ja riemuita, tietenkin! Blogimatka on siis toteutettu yhteistyössä Singapore Tourism Boardin kanssa.

acft-b787-2
Pic: singaporeair.com, Singapore Airlines

Uusia lentoyhtiöitä on aina mukava päästä testaamaan, ja Aasian lennot noin ylipäätään ovat jääneet mieleeni erittäin positiivisina kokemuksina. Odotan siis kovasti, että pääsen lentämään vuonna 2013 maailman kolmanneksi parhaaksi rankatulla lentoyhtiöllä, Singapore Airlinesilla.

photobywilliamcho
Photo/Flickr: williamcho

Tulevalla kuuden päivän blogireissulla tutustumme muun muassa historialliseen Clarke Quayn satama-alueeseen, safkaamme ION food courtissa ja ihmettelemme hintalappuja lippulaivamyymälöiden Orchard Roadilla.

FB001
Photo: fullertonbayhotel.com

Ohjelmasta löytyvät myös lasilliset Fulleron Bay -hotellin kattoterassilta, josta aukeaa mieletön näkymä kaupungin ylle. Jos saan valita annokseni itse, nautin maankuulusta hummerista maankuulussa Long Beach Seafood -ravintolassa, jonka palkintolista on melkoinen. Black Pepper Crab -annos on kuulemma saanut alkunsa juuri täältä.

3187866319_71760859e9_o
Photo/Flickr: edwin.11

Korkeat paikat saavat jatkoa 1-Altitudesta, 282 metriin yltävästä ja Singaporen korkeimmasta kattoterassista. Pitkät valotusajat, täältä tullaan! Listalta löytyy myös yösafaria sekä tallustelua 36 metrin korkeuteen nousevalla Henderson Wavesin kävelysillalla.

3934639296_0de0111ed0_o
Photo/Flickr: yeowatzup

Majoituin toissa vuoden Berliinin pressikeikalla aivan upeassa Scandic Berlin Potsdamer Platz -ekohotellissa, mutta entäs tämä Parkroyal on Pickering? Sydämeltään ja mieleltään vihreä bloggaaja on h a l t i o i s s a a n. Tällä kertaa aion myös blogata reissusta ja mikäli haluatte fiilistellä reissukuvia enemmänkin, meikäläinen löytyy Instagramista nimierkillä @nellahelsinki. Kuvia pääsee seuraamana myös suoraan selaisemesta.

Löytyisikö teiltä lukijoilta tai kanssabloggaajilta hyviä vinkkejä kaupunkiin? Meillä on nimittäin myös pikkuisen omaa aikaa käytettävänämme. Kuulisin suosikeistanne mieluusti, sillä vierailen maassa ensimmäistä kertaa.

pickering

Kuvat julkaistu free for commercial use -luvan alaisuudessa.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center