printscreenit


Olen aina haaveillut laadukkaasta printteristä, jolla voisin sekä tulostaa digivalokuvia että skannata filmikuvien negatiiveja. Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt käyttämään Malmin kirjaston skanneria, joka on laulanut tunteja muun muassa Itä-Euroopan InterRailista sekä Lapin vaelluksesta. Vielä kuvat päätyvät tännekin, kunhan maltatte tovin.

Saan postia satunnaisesti, mutta viime viikon tiistaina saapui poikkeuksellisesti paketti jos toisenkin. Yhdestä pahvilaatikosta paljastui testikäyttöön saatu Canon SELPHY CP910: pieni ja kevyt valokuvatulostin, jota ei malttanut olla kokeilematta muuten kuin heti. Pienikokoisen tulostimen asentaminen kävi Matiakselta hetkessä: arkit paikalleen, värinauha paikalleen ja wifi-yhteys kuntoon. Tosielämässä: vaimo keskittyi innoissaan tulostettavien kuvien valitsemiseen.

Kun älypuhelimeen vielä latasi ilmaisen Canonin Easy-PhotoPrintin, oli oman kodin kuvalabra valmis. WiFi-yhteydellä tulostamisen lisäksi printtaaminen onnistuu myös useilla erilaisilla muistikorteilta ja USB-muistitikuilta, mutta langaton yhteys on niin helppokäyttöinen ja nopea, etten edes harkinnut moisia vaihtoehtoja.


kamera-1


Testilaitteen mukana lähetettiin valokuvapaperia sekä postikorttikokoisille kuville (10x15cm) että neliön muotoisille tarroille (50x50mm), jotka sopivat erinomaisesti juuri Instagram-kuvien tulostamiseen. Vaikka negatiivikisko puuttui, printteri toisti juuri niin laadukkaita kuvia kuin olin toivonut. Henri, ystäväni ja pitkän linjan ammattikuvaaja, totesi kylässä käydessään käyttäneensä printteriä aiemmin muun muassa virallisten passikuvien tulostamiseen. En ihmettele.

Mitä jos seuraavissa juhlissa tulostaisit iloiset kasvot ja muistot laadukkaiksi ja eloisiksi valokuviksi suoraan paikan päällä? Toki polaroideissa on oma fiiliksensä ja vanhan koulun jutut ovat muutoinkin mieleeni, mutta mikäli haluan pitkäkestoisia valokuvia, petaan tulostamisen viimeisimmälle teknologialle: pikkuruiselle ja mahdottoman kevyelle Selphylle.


cnoni


Vaikka olen luottanut Canoniin koko ikäni – jo siitäkin syystä, että isäni on luottanut Canoniin koko ikänsä – myönnän rehellisesti tulostusjäljen hämmentäneen sekä minut että Matiaksen, ja myös Henri ihasteli kuvien laadukkuutta ja tarkkuutta.

Ajattelin kasata tulostamistani kuvista valokuvakollaasin, sillä mikä olisikaan parempi tapa somistaa kotiaan, kuin muistot ja maisemat menneiltä matkoilta? Tai vaikka Medicatedissa soittavan ystävän keikalta.


canon-tulosteet

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center