Vuosi 2014 otettiin vastaan kuplajuomin, tähtisädetikuin
ja ystävien seurassa, lähes valokuvitta.statigram-kaukokaipuu2

[dropcap]K[/dropcap]ertonee siitä, että keskityimme olennaiseen eli toisiimme. Canon huilasi repussa ja puhelimellakin taltioitui vain pari kuvaa, joista tähtisateen jaoin vuodenvaihteen toivotuksin Kaukokaipuun Facebook-sivulla. Siispä mitä mainiointa uutta vuotta myös täältä blogin puolelta: käykööt kaikki reissutoiveenne ja seikkailunne toteen tulevien 12 kuukauden aikana!

Vuoden ensimmäisessä Instagram Travel Thursday -postauksessa nostan esille vuoden 2013 parhaita paloja Statigramista, Instagramin omasta analytiikkatyökalusta, jonka löysin Sadun Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin -postauksen ansiosta. Ei tullut yllätyksenä, että yhtenä tempauksen virallisista järjestäjistä on yksi eniten käyttämistäni hashtageista juurikin #igtravelthursday. Suosittu oli toki myös oma käyttäjänimeni eli #nellahelsinki, jolla tägään kaikki helsinki-aiheiset kuvani.

Eniten meikäläisen kuvia tarkkaillaan Ameriikoista. Sopii siis toivoa sillä suunnalla seurailevien innostuvan Suomesta myös matkailukohteena, sillä ainakin viikoittaiset kuvapäivitykseni Helsingistä petaavat pääkaupunkireissulle hyvää saumaa. Teistä suomalaisista ei sen sijaan piirry edes palleroa kartalle, vaikka moinen löytyy jopa Japanista.

Päivitän kuvia melko epäsäännöllisiin aikoihin, mutta seuraan toki tilastoja. Eniten sydämiä irtoaa, kun julkaisen kuvan maanantaina aamukahdeksalta tai iltapäivällä viiden ja seitsemän välillä, tiistaisin aamukahdeksalta tai iltaseitsemältä, torstaisin neljältä tai iltayhdeksältä, sunnuntaisin yhden aikaan. Noin muuten määrät eivät hirveästi heittele. Seuraajien määrä, mikä ei tietenkään ole edellytys tilin pitämiselle mutta toki mukava bonus, on muuttunut merkittävästi heti sen jälkeen, kun keskityin kuvissani lähes pelkästään matkailuun: eroa alkukesän ja tämän hetkisen tilanteen välillä on yli 1k.

statigram-kaukokaipuu1

“Today is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”

[dropcap]V[/dropcap]aikka valvoimme aamuviiteen, lähdin jo kahden aikaan ulos reippailemaan ja vuoden ensimmäiselle juoksulenkille. Kevyt vitonen sujui hyvin, ilma oli sopivan viileä eikä kaduilla ollut tungosta. Uusin soittolistakin alkaa muovautua, mutta kahteenkymmeneenkahteen kilometriin tarvitsee vielä muutaman lisää. Kirjoitin joku aika sitten Oman elämänsä citynomadi -postauksessani siitä, miten helppoa omia kotikulmiaan on kiertää uusin silmin: Senkus menet eri reittiä. Olen siis palauttanut omat vinkkini mieleeni ja lähtenyt tutkimaan lähiseutua lenkkarit jalassa, sillä vastahan tänne muutettiin eivätkä huudit ole tuttuja, niistä Viikin pelloista puhumattakaan. Kotikaupunkiseikkailuja riittää siis vielä pitkälle kesään jo ihan täältä kotikulmiltakin.

Halusin myös nostaa tänne vielä kertaalleen vuoden 2013 Instagram-suosikkikuvani Helsingistä: Vieläkin on vaikeaa uskoa vasemmanpuoleisen maiseman olevan Kirkkonummelta. Tuo seesteinen Etelä-Suomen erämaakokemus ei suinkaan ollut ensimmäinen laatuaan, sillä olen vieraillut paikan päällä aiemminkin ja kiipeän suosikkikalliolleni varmasti vielä monta kertaa. Mutta ilta-auringon paistaessa lempeästi kasvoille ja trangiaa repusta kaivaessa ei voi kuin iloita, miten kauniita maisemia näin läheltä löytyykään.

Kotikaupungistani Hämeenlinnasta löytyy yksi kauneimmista maastojuoksuradoista, nimittäin Apparalta. Vastaava on etsinnässä täältäkin. Olen siis haastanut itseni kirjoittamaan entistä enemmän luontoliikkujan näkövinkkelistä niin kansallispuistot, pellonpientareet kuin laitakaupungin kadut valloitettavinani. Pienikin seikkailu voi olla suuri, kun asenne on oikea. Kauas ei ole pitkä matka.

statigram-geofollow2 [separator]

Kuva tahansa voi osallistua! Kirjoita blogipostaus, jonka aiheena on ”Instagram ja matkailu”. Muista mainita postauksessasi vähintään yksi meistä järjestäjistä (Destination UnknownRunning With Wild Horses tai allekirjoittanut) ja lisää blogipostauksesi url tämän ohjeen alta löytyvään Linky-kokoelmaan. Voit osallistua tempaukseen aina seuraavaan viikon torstaihin saakka, jolloin Linky-widget päivittyy uusilla postauksilla. Postaukset jäävät kuitenkin elämään meidän järjestäjien blogeihin, joten niistä on iloa vielä pitkään. Bloggaajien ohjeet löytyvät myös kootusti Sadun blogista: Norjassa tukikohtaansa pitävä hurjapää toimii Instagram Travel Thursdayn virallisena vetäjänä Suomessa, Veeran ja minun edustaessa co-hostaajina. Löydät meidät Instagramista nimimerkeillä @todestinationunknown, @veerabianca sekä @nellahelsinki.

Mikäli et kirjoita blogia, voit osallistua tempaukseen Instagramissa jakamalla kuvasi #IGTravelThursday-hashtagilla.

‘); // ]]>

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center