Metsähän oli mun mieli,
kauvas kaupungin melusta,
honkien ikihumuhun,
ikikorven katvehesen.~ Eino Leino


Instagram Travel Thursday: Högberget


Voi Suomi miten ootkaan nätti. Ja miten meistä jokainen onkaan etuoikeutettu asuessaan lähellä vehreyttä, havupuita, kengänpohjissa rapisevia havuneulasia ja niitä koreita rupijäkälälaikkuja, jotka nimestään huolimatta ovat niin kovin kauniita vihreän, harmaan ja vaaleanpunaisen sävyissään. Tuttujahan ne meille suomalaisille ovat, mutta kuinka usein niitä kuitenkaan pysähdymme ihastelemaan.


Instagram Travel Thursday: Högberget

Instagram Travel Thursday: Högberget

Instagram Travel Thursday: Högberget

Instagram Travel Thursday: Högberget


Pitenevien päivien myötä on helppo lähteä retkelle vaikka keskellä viikkoa: kavuta Kirkkonummen Högbergetille ihailemaan olemattoman sydäntalven nukuttamasta talviunesta heräilevää metsämaisemaa. Korvissa vaikeroinut tuuli ei haitannut, kun veti pipon syvemmälle korviin. Sormenpäitä tuuli kuitekin nipisti ja pisti poskipäätkin helottamaan. Mutta mieli oli kevyt ja lämmin, ja posket punehtuivat entisestään Luontoäidin helmaan pujahtaessamme.

Kirkkonummen Högbergetin virtauseroosioluola syntyi viimeisimmän jääkauden aikana, kun jäätikonalaiset sulamisvedet pauhasivat vasten punertavaa graniittia. Syntyi yksi upea hiidenkirnu lisää Luontoäitiä kunnioittamaan.

Instagram Travel Thursday: Högberget

Instagram Travel Thursday: Högberget

Instagram Travel Thursday on nimensä mukaisesti joka torstai vietettävä sosiaalisen median tempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Mikäli haluat osallistua blogipostauksella, lue ohjeet Sadun blogista.


Mikäli haluat osallistua jakamalla kuvia Instagramissa ja/tai Twitterissä, tägää vain matkailuaiheiset kuvasti hashtagilla #IGTravelThursday, ja selaa muiden kuvia, tykkää, jaa ja inspiroidu! Löydät meidät, tempauksen viralliset vetäjät Instagramista nimimerkkien @todestinationunknown@veerabianca sekä @nellahelsinki takaa.Ennakkotilaa Erältä, eräistä -kirjani

Ennakkotilaa »
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Tarinoita Suomen ja maailman majakoilta

Siirry arkistoon »

Privacy Preference Center