Kurkistus naisen käsilaukkuun tai tässä tapauksessa reppuun kertoo kantajastaan paljon.

Silloin kun en ole vaatepoliittiselta kannaltani mukavuudenhaluinen eli erittäin harvoin, kannan olallani Unkarista tuotua nahkaista sailorisäkkiä. Noin muuten harteilta löytyy ensimmäisen rinkkani mukana tullut musta päiväreppu: kun roudaa painavaa järkkäriä ja vielä hevimpää objektiivia mukanaan lähes joka päivä kaikkien reissujensa lisäksi oppii arvostamaan hyviä kantovälineitä, vaikka se kapsäkki komeampi olisikin. Tosin ei tuo vanha ja köykäinen reppunikaan mikään paras vaihtoehto ole saati kaunis, eli uusi ja mielellään silmääkin miellyttävä kantoväline on etsintäkuulutettu.

Jotta sain koko kamerakaluston kuvattua, täytyi kollaasi tietenkin tallentaa jollain muulla kuin sillä omalla Canonilla, vaikkapa puhelimella. Mikäs siis sen parempi päivä kertoa kamerareppunsa sisällöstä kuin Instagram Travel Thursday. Ilahduin edellisen postauksen kommenteista ja toivomuksistanne niin paljon, että ajattelin ottaa aiheen puheeksi hetimiten. Aihe on muutenkin ajankohtainen, sillä olen solminut eilisen aikana uusia kamerakauppoja niin myyjän kuin ostajan vakanssissa, ja lähden sunnuntaina pressimatkalle Pohjois-Kyprokselle. Pakkauspostaukset, kuten tiedätte, ovat suosikkiaiheeni, joten viimeaikaisten vaatepohdintojen sijaan ajattelin nostaa tapetille hieman sitä kaikkein ihanimpaa elektroniikkaa.

kuva (7)

Canonin 50mm f/1.8 sekä Tamronin Af 70-200 mm F/2.8 -objektiivit löysivät lähes välittömästi uudet kodit: objektiiveilla on hyvä myyntiarvo ja ostan itsekin kaikki putket toisen käden kautta. Laitoin eilen myyntiin myös sen “viimeisen ylimääräisen” eli etenkin bloggaajien suosiossa päiväänsä paistatelleen ja mukavan edullisen Canonin EF 40 mm f/2.8 STM -pannukakkuobjektiivin, jolla olen tallentanut lähes kaikki edellisen Singaporelainen keittiö, ruokamatkailijan taivas -postauksen annoskuvista. Mikäli joku teistä on kyseisestä obiskasta kiinnostunut, laittakaa meiliä tai viestiä vaikka Kaukokaipuun Facebook-sivun kautta.

Less is more, laatu korvaa määrän ja mitä muita näitä sanontoja nyt onkaan. Useampaa objektiivia kokeilleena olen löytänyt ne omat suosikkini ja karsinut ylimääräiset pois. Kuvasin aiemmin Canonin 600D:lla, joka on erittäin kelpo kroppikennon kamera ja hinnaltaan nykyisin jo sen verran huokea, että voin suositella sitä teille, jotka etsitte hieman edullisempaa ja siltikin laadukasta kameraa. Omana luottorunkonani toimii Canonin 5D Mark II, täyden kennon kamera, ja sen parhaana kaverina 16-35mm f/2.8 L II USM -laajakulma harmaasuotimeen verhoutuneena. Tuolla kombolla taltioin kaikki blogin maisemakuvat.

Lupasin itselleni, etten hanki himoitsemaani Canonin 50mm f/1.2:sta ennen kuin olen myynyt käyttämättömäksi jääneen tsuumin, mutta ostoilmoitus sattui kilahtamaan sähköpostiini hieman liian myöhään eli samaan aikaan, kun iskin setelit myyjän kouraan Sigman 50mm f/1.4 -obiskasta. Kuvaillaan nyt sitten tovi tällä, sillä olenhan aina halunnut testata kehuttuja Sigman objektiiveja, Tamronistakin kun on ollut positiivisia kokemuksia. Laadukkaiden ja hyvin pidettyjen putkien arvohan ei laske mitenkään järkyttävästi, joten nappaan tuon unelmaobjektiivin sitten seuraavaksi.

Sijoitin jo parisen vuotta sitten Canonin Speedlite 320EX -salamaan, josta olen pitänyt valtavasti. Ilman vara-akkua en lähde mihinkään, enkä pyyhi edes linssinsuojuksia hihaan: sitä varten repusta löytyy oma säämiskäliina. Suosittelenkin siis hankkimaan jokaiselle objektiiville Hoyan suojalasin: mulla on ollut saman merkin lasit käytössä jo Erasmus-vaihdon aikaan Canonin A1-filkan objektiiveissa. Ja mun faijalla on olleet samat lasit käytössä jo silloin nuorena kollina.

Kameran säätöihin en tässä postauksessa mene sen tarkemmin, sillä se on kokonaan oma lukunsa, josta löytyy tietoa netistä vaikka kuinka paljon. Toki neuvon, jos joku haluaa kysyä jotain tiettyä asiaa ja jos vain suinkin osaan auttaa. Jälkikäsittelystä sen verran, että kuvat ajan ulos Lightroom-nimisestä kuvankäsittelyohjelmasta, mutta tokihan tärkeimmässä roolissa ovat kameran manuaalit asetukset ja oma visuaalinen silmä.

Afterlight

Miksi sitten kaksi aiheeltaan samanlaista mutta laadultaa erilaista kuvaa? Sain tovi sitten blogin kautta käyttööni Lumia 1020:n, jonka kamera on tituleerattu tämän hetken markkinoiden parhaaksi. Ja sitä se myös on. Tuon kyseisen kameran mahdollisuudet eivät toki pääse täysiin oikeuksiinsa näissä kuvissa, jotka nappasin melko nopeasti sängyn päällä makuuhuoneessa, mutta kyllähän eroja voi näistäkin havaita. Olen käsitellyt molemmat kuvat yhtä lailla AfterLight-mobiiliappsilla, joka näyttää sekä ulkoasultaan että muistuttaa toiminnallisuuksiltaan Lightroomia. Kirkkautta, terävöitystä ja sävyjä on helppo säätää, ja ohjelmasta löytyy muutamia jo omaankin käyttöön vakiintuneita filttereitä. Ylempi kuva on siis taltioitu Lumia 1020:lla ja alempi iPhone 4s:lla.

Puhelimien kameroissa on siis hurjia eroja. Voitte esimerkiksi verrata tätä vanhalla HTC:n älypuhelimella tallentamaani valokuvaa Serenan rinteistä vaikkapa viime päivinä julkaisemiini Singaporen yökuviin; iPhone peittoaa HTC:n mennen tullen.

Jos kuvamuokkailut kiinnostavat enemmänkin, kannattaa ehdottomasti tsekata Satun Parhaat mobiilisovellukset Instagram- ja kännykkäkuviin -postaus. Sain tuolta valtavasti uutta tietoa ja inspiraatiota – etenkin Statisgram on mainio!

AfterLight

Tässä siis kuvattuna ja kuvailtuna Kaukokaipuun kamerakalusto. Toivottavasti saitte kirjoituksesta jotain irti, ja jos teille tulee mieleen jotain kysyttävää on kommenttiboksi käytössänne meilin ja niiden Facebook-viestien ohella. Inspiroivia kuvaushetkiä kaikenlaisten kameroiden parissa!

Kuva tahansa voi osallistua! Kirjoita blogipostaus, jonka aiheena on ”Instagram ja matkailu”. Muista mainita postauksessasi vähintään yksi meistä järjestäjistä (Destination UnknownRunning With Wild Horses tai allekirjoittanut) ja lisää blogipostauksesi url tämän ohjeen alta löytyvään Linky-kokoelmaan. Voit osallistua tempaukseen aina seuraavaan viikon torstaihin saakka, jolloin Linky-widget päivittyy uusilla postauksilla. Postaukset jäävät kuitenkin elämään meidän järjestäjien blogeihin, joten niistä on iloa vielä pitkään. Bloggaajien ohjeet löytyvät myös kootusti Sadun blogista: Norjassa tukikohtaansa pitävä hurjapää toimii Instagram Travel Thursdayn virallisena vetäjänä Suomessa, Veeran ja minun edustaessa co-hostaajina.

Mikäli et kirjoita blogia, voit osallistua tempaukseen Instagramissa jakamalla kuvasi #IGTravelThursday-hashtagilla. Instagram on älypuhelimella toimiva maksuton kuvapäiväkirja, jonka voi pian ladata myös Windows-puhelimiin.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center