“Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”
― Albert Camus

[dropcap]K[/dropcap]uten olette ehkä huomanneet, kaukomaiden lisäksi sydämeni sykkii lujaa myös lähiseutumatkailulle. Helsingistä löytyy vaikka kuinka paljon nähtävää, eikä kuluva intiaanisyksy anna mitään syitä jäädä kotiin, kun ulkona paistaa aurinko. Vaikka muutamat villiviinit leimuavat jo upean punaisina, värikkäitä lehtiä en ole ihan vielä päässyt ihastelemaan. Toivonkin, että huomenna starttaavan kesälomaviikon, tai oikeastaan yhdeksän Portugalissa vietetyn reissupäivän jälkeen minut toivottaa tervetulleeksi kotiin syyspukuun sonnustautunut Helsinki.

Tämän torstain Instagram Travel Thursday -postaus käsittelee siis muutamia suosikkikuvia Helsingin Lammassaaresta ja Espoo Nuuksiosta, joissa retkeiltiin viime viikon aikana. Näkemistä ja tekemistä riittää vielä paljon lumien tuloon saakka, enkä malta odottaa Viikin peltomaisemien valloitusta – omaan uuteen kotiin muutamme vihdoin lokakuun alusta.

Instagram Travel Thursday | Lammassaari | Kaukokaipuu

Vanhankaupunginkoskelta lähtevät kauniit ja pitkät pitkospuut Lammassaaren, joka sijaitsee keskellä Vanhankaupunginlahtea. Pitkospuita reunustava ruoikko on tärkeä lintujen pesimäalue ja näyttävä kuin mikä: korret yltävät miehen mittaisiksi ja pitkospuilta saa tallennettuja upeita kuvia. Lampaita ei sen sijaan näkynyt, papanoita kylläkin. Eli todistettavasti ovat kyllä jossain siellä, mutta kyllä sellainen hellepäivä ajaisi minutkin siinä kiharassa viileän varjon suojaan.

Instagram Travel Thursday | Lammassaari | Kaukokaipuu

Ja sitten pohjois-Espooseen, jonka salomailla aion retkeillä vielä senkin jälkeen, kun ensi kuussa helsinkiläistyn. Täällä pienipiirteisesti vaihtelevat metsät, suot ja vesistöt ovat paikoin erämaista luontoa ja aarnimetsiä.  Olisitko uskonut? Peilityyni kuva on muuten Haukkalammelta, jonka rannasta löytyy vuokrattavia mökkejä. Tuo paikka, jos mikä, on tummien ahventen koti.

Instagram Travel Thursday | Nuuksio | Kaukokaipuu

Illan kruunasi iltakävely Suvisaariston auringonlaskussa.

InstagramTraInstagram Travel Thursday | Nuuksio | KaukokaipuuvelThursday-nuuksio2

[separator]

Ja nyt on sinun vuorosi! Tästä päivästä eteenpäin seuraavan viikon aika, ensi torstaihin saakka, voit kirjoittaa oman ”Instagram ja matkailu” -aiheisen postauksen ja linkata sen kenen tahansa meistä järjestäjistä (Destination Unknown, Running With With Horses tai meikän Kaukokaipuu)sivun alareunassa olevaan Linky-widgettiin. Tähän widgettiin kerätään siis kaikki ko. viikon blogipostaukset. Ei muuta, kuin omat kuvat ja tarinat jakoon!

Ohjeet bloggaajille: 1. Käy lisäämässä linkki omaan Instagram-tiliisi Destination Unknown-blogin sivuilla. 2. Kirjoita uusi blogi-postaus liittyen aiheeseen ”Instagram ja matkailu”. 3. Mainitse postauksessa ainakin yksi järjestäjistä (Destination Unknown/Running With Wild Horses/Kaukokaipuu), ja linkitä hänen sivuilleen. 4. Käy lisäämässä linkki ”Instagram ja matkailu” – aiheiseen postaukseesi yhdellä järjestäjien sivuista (sama linkki löytyy meidän kaikkien kolmen blogipostauksesta). 5. Käytä #IGTravelThursday tunnistetta sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter, Facebook) 6. Share the love! Tutustu muiden osallistujien kirjoituksiin, kommentoi, jaa ja nauti.


‘); // ]]>

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center