Islannin matkaopas

Matkavinkit Islantiin

Islannin nähtävyydet

Matkavinkit Islantiin — maailman kauneimpaan luontokohteeseen

Islanti, tuo tulen ja jään sekä Jules Vernen ja villapaitojen maa lumosi skeptisimmänkin luontoomatkailijan – minut. Kuultuani kohteesta pelkkää ylistystä yritin kerrankin olla asettamatta matkakohteelle minkäänlaisia odotuksia. Onnistuin ja hävisin – Islanti oli vieläkin upeampi, kuin minulle oltiin kehuskeltu.

Suunnittele onnistunut Islannin matka

Tämän Islannin nähtävyydet ja luontokohteet -oppaan avulla haluan jakaa omat Islannin matkavinkkini maan kauneimmista kuvauskohteista, jotka olen myös merkinnyt Google Mapsiin kartalle. Olen myös julkaissut Islannin matkan budjettilaskelman, josta toivottavasti on iloa myös teidän tulevan Islannin matkan suunnitteluun.

Kuvia ja tarinoita on vielä jaettavaksi vaikka millä mitalla. Työn alla olevia artikkeleja ovat muun muassa Jökulsárlónin jäätikkö & Diamond Beach, Borgarfjordur Eystrin hyljeranta, Dettifossin vesiputous, Volcano lake & Myvatnin laguuniuimala sekä Hvitserkurin korallihirviö, majoitusvinkit ja maan parhaat kala-annokset, noin muutamia mainitakseni.

Islannin luontonähtävyydet ja päiväretkikohteet

Islanti on kiistatta jokaisen retkeilijän ja luontokuvaajan unelmakohde. Mielipuolisen kauniita ja kuvauksellisia kohteita löytyy ihan jo pääteiden varsilta sekä lyhyiden haikkien päästä. Läpi saarenkin voi vaeltaa – toivottavasti minäkin vielä joskus!

Kymmenen päivän mittainen Islannin road tripimme kulki saaren ympäti vastapäivään. Ensimmäisen Islannin matkapäivämme aikana tutustuimme Stafnesvitin oranssiin majakkaan sekä maan korkeimmaksi tituleerattuun Glymurin vesiputoukseen, jonka päiväpatikka on takuulla yksi hauskimmista koskaan kulkemistani vaellusreiteistä joenylityksineen ja kiipeämisineen aivan järjettömässä rankkasateessa. Painelimme Tommy’s Burgerin kautta nukkumaan, jotta jaksaisimme hyvin seuraavan päivän, johon mahtui vaikka ja mitä: Seljalandfossin kaiken kasteleva vesiputous, Dyshólaeyn Etelämannersta tähystävä majakka sekä kivisilta, Vík ja Renisfjaran mustat rannat sekä Islannin mystinen, paikoilleen kivettynyt aromammutti.

Kaikista Islannin nähtävyyksistä oma suosikkikohteeni oli ehdottomasi mielettömän upea Fjaðrárgljúfurin kanjoni sekä Diamond Beach, josta kirjoitan seuraavaksi. 

Löydät tästä alta kaikki Islannin nähtävyydet kartalle pinnattuna. Voit tallentaa kartan itsellesi ja käyttää sitä tulevalla Islannin matkallanne!

Islannin nähtävyydet kartalla


Paljonko maksoi kaksi viikkoa Islannissa?

Katso budjetti