Kirjan kirjoittaminen ja koko siihen liittyvä prosessi on ollut kaikkea muuta kuin olen osannut kuvitella — hyvässä ja pahassa.

Irtisanoin elämäni ensimmäisen kustannussopimuksen. Päätös ei missään tapauksessa ollut helppo, vaikka tuskin kukaan niin kuvittelisikaan. Itkin hysteerisesti. Tunsin epäonnistuneeni täysin — ja silti kaikesta pettymyksestä huolimatta tiesin, että tämä oli ainoa oikea ratkaisu. Ensimmäinen kirja julkaistaan vain kerran, minkä vuoksi sen pitää olla 100% tekijänsä näköinen ja samalla lunastaa ne lupaukset, jotka pitkäaikaiset seuraajat ja oma yleisö ovat kirjalle asettaneet.

Julkaisin aiheesta avoimen rehellisesti somessani. Sain paljon henkistä tukea sekä seuraajilta että ystäviltä (kiitos, teidän tukenne ruudun sieltä puolen merkitsee paljon — ja kiitos, ystävät, tiedätte keitä olette) minkä jälkeen sain myös tarjouksia muutamilta uusilta kustantajilta, jotka tarjoutuivat julkaisemaan kirjani.

Kiitin kaikkia kohteliaasti ja kieltäydyin tällä kertaa.

Päätin tuottaa kirjan omakustaneena, jolloin sen laadusta, sisältöjen määrästä tai taiteellista vapaudesta ei tarvitse tinkiä. Minulla on äärimmäisen lahjakas taittaja, Suomen paras oikolukija sekä varmasti paras mahdollinen mentori. Minulla on tarvittava tieto ja kontaktit. Minulla on myös kaikki taloudellinen vastuu kirjan julkaisemisesta.

Ja silti, en ole koskaan ollut mistään projektistani yhtä varma. Tätä tunnetta tuskin olisi ilman perhettäni ja ystäviäni, jotka pystyvät auttamaan minua niillä osa-alueilla, joilla en ole vahva.

 

Ekudden

 

“Tämän piti olla tietokirja. Lopputulos on kaukana siitä.

Suurin oivallukseni, jonka sain tämän kirjoitusprosessin aikana, on, etteivät tarinat synny ennen aikojaan. Ne tulevat, kun ovat löytäneet paikkansa ja aikansa, sillä ne itse määrittävät tarpeensa tulla kerrotuiksi. Sen vuoksi kenenkään ei pitäisi ottaa kunniaa niiden keksimisestä, sillä joskus, hyvin usein, ne vain päättävät jäädä kertomatta.” (Monni Himari: TBN. WILDER MIND MEDIA, 2020.)

 

Ekudden

 

Kirja on oikoluvussa, kahta tarinaa ja pieniä stilisointeja vaille valmis. Pian se lähtee taittoon ja taitosta painoon, painosta luokseni, ja lopulta minulta teille. Ennakkomyyntiin ei ole enää pitkä aika.

Tulen kertomaan teille kirjasta, mutta itse kirjoitus- tai julkaisuprosessia en lähde täällä blogin puolella avaamaan. Sen sijaan olen sisällyttänyt tiedon luovan kirjoittamisen kurssiohjelmaani. Mikäli siis haluaisit kehittää itseäsi kirjoittajana, tai haaveilet oman kirjan julkaisemisesta, klikkaa yllä tai alla olevaa linkkiä ja tule kanssani Rovaniemelle 6.-8.3.2020.

Kurssille on enää neljä paikkaa vapaana.

 

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center