“If you look the right way, you can see that the whole world is a garden.”

― Frances Hodgson Burnett, The Secret Garden


Keskellä kaupunkia sijaitsee vehreä viheralue puineen, pensaineen sekä lasiseinäisine kasvihuoneineen. Ankkoineen, jotka vimmatusti rakentavat pesää BOTANISK HAVENIN piskuiseen ja pittoreskiin lampeen.

On aikainen kevät, maaliskuun loppu, ja vuodenkierto jo paljon pidemmällä kuin kotona Helsingissä. Alppiruusut kukkivat. Ollaan Kööpenhaminan kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa silmät suljettuina ympäristöään aistien saattaa yhtäkkiä kuvitella olevansa Amazonilla tai tropiikissa tai siinä kuivassa ja koleassa vuoristoilmastossa, jossa vain ne kummallisimmat kaktukset kestävät.

Jos tämä olisi kotikaupunki, tässä olisi suosikkipaikkani. Kävisin täällä joka päivä: etenkin kesäisin kun kaikki lumpeet kukkivat sekä syksyisin, kun alue leimuaa ja loimottaa.


Kasvitieteellinen puutarha


On aikainen kevät, kohta huhtikuun alku, ja vuodenkierto jo paljon pidemmällä kuin kotona Helsingissä.

Penkit ovat vielä kovin tyhjät.

Saavumme aikaisin, heti ensimmäisinä kun paikka avataan. Vanhempi nainen kastelee kukkia ja lakaisee lehtiä lattialta, ja harjan karvat suhisevat vasten kiveä ― suih! suih! ― enkä voisi kuvitella olevani missään muualla mieluummin kuin siinä ja siinä hetkessä, kun ilmassa on vielä aamun hiljaisuus ja koleus ja sadetta.


Kasvitieteellinen puutarha


“Ihailen kyllä tuota loputonta innostustasi kaikkia kasveja kohtaan”, Marko hymähtää ja nyökkää kohti pensasta, jonka silmut ovat saaneet minut suuresti onnelliseksi.

Mutta se on totta.

Kukkakaupoissa luuhatessani hymyilen hullunkurisesti, virnuilen ja tirskahtelen; kukat ja kasvit saavat minussa aikaan sellaista iloa ja onnen tuntua, jota koen vain luonnossa liikkuessani. Siinä on jotain mielipuolista ja maanista, vähintääkin liian outoa melko monelle.

Mutta se tekee minut onnelliseksi.


Kasvitieteellinen puutarha


Kasvitieteelliset puutarhat ovat uusia suosikkipaikkojani, eikä vähiten siksi, että niissä pääsee matkalle maailman ympäri, vaan siksi, että niissä hengittää ilmaa, joka on täynnä kauniita ja puhtaita tuoksuja.

Niissä hengittää ilmaa, joka on täynnä uusia alkuja.

Niissä hengittää elämää.


Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen-puutarha-6

Kasvitieteellinen-puutarha-17

Kasvitieteellinen-puutarha-5

Kasvitieteellinen-puutarha-11

Kasvitieteellinen-puutarha-23

Kasvitieteellinen-puutarha-28

Kasvitieteellinen puutarha
l
Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen-puutarha-1

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center