Mistä löytyvät kotimaan kauneimmat matkakohteet?

Sitä sinäkin taisit miettiä päätyessäsi tälle sivulle. Iloisia uutisia: niitä on vaikka kuinka paljon ja ympäri Suomea! Kotimaan matkailu on onneksi nousussa, ja myös Lapin kesämatkailu kasvaa koko ajan. Vaikka majoitusennätykset paukkuvat vuosi vuodelta, kotimaassa riittää silti vaikka kuinka paljon nähtävää ja koettavaa – myös rauhaa ja hiljaisuutta.

Kaukokaipuun Kotimaan matkaopas nivoo yhteen Suomen kiinnostavimmat, kauneimmat ja kuvauksellisimmat matkakohteet etelästä pohjoiseen. Tervetuloa lukemaan!

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva Punaisenhiekan autiotupa on helposti saavutettavissa autolla. Laajan selän ylle laskeva aurinko värjää koko maiseman lohenmädin ja meripihkan kauneimpiin sävyihin.

Suomen kauneimmat nähtävyydet

Vaikka kauniita maisemia löytyy ympäri kotimaata, Suomen 40 kansallispuistoa suojaavat monia erityisen upeita maisemia: komeita ja vihantia kuruja, tarunhohtoisia tuntureita sekä aaumuruskon värjäämiä laajoja selkiä. Tiesitkö, että Suomen syvin syö löytyy Torronsuon kansallispuistosta?

Löydät kotimaan matkailun helmet, Suomen kansallispuistot, Kaukokaipuusta myös alueittain: Etelä-Suomen kansallispuistotItä-Suomen kansallispuistotKaakkois-Suomen kansallispuistotLapin kansallispuistotPohois-Pohjanmaan kansallispuistotSaaristomeren kansallispuisto

Ylitornio

Tutustu Aavasaksan ja Tornionjokilaakson kansallismaisemiin

Tästä Aavasaksalle

Suomen kansallismaisemat

Ympäristöministeriössä valittiin vuonna 1994 yhteensä 27 erityisen merkittävää maisemakokonaisuutta kotimaan kansallismaisemiksi. Näistä merelliseen Helsinkiin kuluvat muun muassa Suomenlinnan saaret ja Kustaanmiekka. Tunnin bussimatkan päässä pääkaupungista sijaitsevan Vanhan Porvoon lisäksi suosittelen vierailemaan reilun kahden kilometrin päässä vanhasta kaupungista sijaitsevalla Ekuddenin luontopolulla. Koli ja Pielisen ylle aukeava maisema on monelle tuttu, mutta oletko käynyt siellä koskaan auringonnousun aikaan?

Saaristomeren kansallispuisto kätkee sisäänsä aivan valtavasti nähtävää ja koettavaa. Vieraile esimerkiksi Nauvon sadonkorjuujuhlilla ja Röölän Silliperinnekeskus Dikselissä sekä Bengtskärin ja Utön majakoilla. Myös Hailuoto on päässyt listalle yhdessä Marjaniemen majakan kanssa.

Ylitorniossa sijaitsevat Aavasaksa ja Tornionjokilaakso ovat kutsuneet Lapin matkailijoilta jo vuosisatojen ajan. Vietä täällä vähintään pari päivää ja käy kiertämässä kolmen kilometrin mittainen Kruununkierros sekä melomassa Yöttömän yön reitillä. Ja mikäli mielit pidemmälle retkelle, ota suunnaksi Aurinkovaarojen Jotos.

Majakat

Utö, Märket, Jussarö - lähde majakkamatkalle!

Tästä majakoille

Kotimaan kaupunkilomat

Turku, Tampere, Helsinki, Rovaniemi – ja lista jatkuu. Kaupunkilomailu kotimaassa on helppoa ja mukavaa, ja usko pois, monipuolista!

Tiesitkö, että Museokortilla pääsee 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin? Omia suosikkejani ovat Helsingin Kansallismuseo ja Luonnontieteellinen museo Luomus sekä Itärajan Virolahdella sijaitseva sotahistoriallinen Bunkkerimuseo, jonka pihalla sijaitsevassa pallokorsussa voi myös yöpyä.

Mikäli rakastat meriluontoa, lähde kesäiseen saaristoon ja vieraile Nauvoon sadonkorjuujuhlilla ja Röölän Silliperinnekeskus Dikselissä.

Oulangan kansallispuiston kyljessä sijaitseva Niskakoski on helposti tavoitettavissa, mikäli majoitut Kuusamossa tai Rukalla.

Niskakoski Kuusamo Oulangan kansallispuisto

Mistä löytyvät kotimaan kuvauksellisimmat matkakohteet?

Suomi on täynnä toinen toistaan kauniimpia ja kuvauksellisimpia luontokohteita. Vuonna 2014 perustamani Suomiretki-tempauksen tarkoituksena on innostaa ja inspiroida suomalaisia matkailemaan enemmän kotimaassaan. Kuvia on jaettu #suomiretki-tägillä jo yli 221 000! Voit katsella kuvia ja luontokohteita tämän linkin takaa.