Kreikan parhaat lomakohteet 2023: Matkaopas upeisiin saariin ja historiallisiin kaupunkeihin

Kreikan matkakohteet

Kreikkaan matkustaminen on kuin avaisit oven menneisyyteen, tarinoihin ja kertomuksiin, jotka aika on hellävaroen säilönyt sydämeensä.

Täällä matkailija kohtaa Antiikin Kreikan jumalten ja sankareiden jalanjäljet, kokee meren ja vuorten syvän yhteyden, sekä löytää sielunsa kaipaaman levon upean tähtitaivaan alla.

Nappaa vinkit Kreikan-matkalle vuodelle 2023!

Santorini on yksi Kreikan upeimmista matkakohteista.
Santorini on yksi Kreikan upeimmista matkakohteista.

1. Santorini

Santorini on tunnettu sinikattoisista kirkoistaan ja kallioille rakennetuista, morsiamen valkoisiksi kalkituista rakennuksistaan, jotka hohkaavat kirkkauttaan helakan auringon alla. Oian auringonlaskun aikaan taivas ja Egeanmeri sulautuvat toisiinsa luoden väriloiston, joka saa sydämen läikehtimään kun iltaruskosta sävynsä saanut aallonharja.

Täällä, missä meri ja tuuli kuiskivat tarinoita menneistä ajoista, on helppo unohtaa arjen kiireet ja antautua saaren lumoavalle kauneudelle.

2. Mykonos

Kykladien saariryhmään kuuluvan Mykonoksen yössä raikaa naurun ja ilon sävel, kun elämästä nauttivat matkailijat tanssivat aamun sarastukseen asti. Päivän valjetessa, meren tyrskyjen laulaessa omaa lauluaan, kaupunki paljastaa pehmeämmän puolensa – sen rauhalliset rannat ja Egeanmeren lempeät tuulet, jotka hyväilevät sielua ja mieltä.

3. Chíos

Homeros, meren jumala Poseidon, titaanit ja maailman syvin kohta Tartaros. Vaiko sittenkin Marco Polon kotikylä? Kaikki nämä yhdistävät upeaa Chíosin saarta.

Chíos tai Hios, antiikin Khios, on Pohjoisen Egean saarten saariryhmään kuuluva saari, joka sijaitsee itäisellä Egeanmerellä lähellä Turkin rannikkoa. Täältä löytyvät myös aavekaupunki Anavatos ja pyöreän pöydän seikkailijattaret.

4. Kreeta

Kreikan suurin saari Kreeta tarjoaa monipuolista loman viettoa rannoilla, vuorilla, historiallisissa kohteissa ja kauniissa kylissä. Vieraile myös pääkaupunki Heraklionissa tai Kreetan kauneimmassa kylässä, Haniassa.

5. Ateena

Kreikan pääkaupunki Ateena tarjoaa runsaasti historiaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä, joista Akropolis ja Parthenon ovat tunnetuimmat.

6. Rodos

Kaikkien tuntema ja aurinkovarma Rodos on yksi maan suosituimmista matkakohteista, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Shoppaile, fiilistele tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa tai vietä päivä Falirakin tai Ellin rannalla.

7. Korfu

Korfun vehreä saari tarjoaa monipuolista lomailua, jossa yhdistyvät kauniit rannat, historialliset nähtävyydet ja mielenkiintoinen kulttuuri.

8. Zakynthos

Vanhasta ja varsin kuvauksellisesta laivan hylystä (Navagio) tunnettu Zakynthos tarjoaa upeita rantoja, turkoosinkirkasta vettä ja viehättäviä pikkukyliä.

Kreikan kohteet

9. Naxos

Tämä saari on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan, perinteisistä kylistään ja antiikin aikaisista raunioistaan.

10. Paros

Parosin saari on monien mielestä se kaunein. Kohde on tunnettu kauniista rannoista, valkoisista kylistä ja hyvistä mahdollisuuksista kokeilla ja harrastaa purjelautailua.

11. Halkidiki

Halkidiki sijaitsee Kreikan pohjoisosassa ja tunnetaan parhaiten kolmesta niemimaastaan, jotka tarjoavat upeita rantoja ja luonnonkauniita maisemia.

12. Symi

Symi on pieni mutta viehättävä saari Dodekanesian saariryhmässä, joka tunnetaan upeasta satamastaan ja neoklassisista rakennuksistaan. Symi tarjoaa rauhallisen lomakokemuksen kaukana suurista turistimassoista, ja se sopii erinomaisesti rentoutumiseen ja nauttimiseen Kreikan saariston kauneudesta.