Parhaat applikaatiot ja kuvankäsittelyn voima

Jälkikäsittelyn voima on uskomaton.

Kuvankäsittelyn avulla siitä ihan tavallisesta otoksesta tai vaikka vahinkolaukauksesta, jopa tuhnustakin tallenteesta saattaa pienellä vaivalla tehdä kauniin ja kiinnostavan. Applikaatiot herättävät harmaat hetket eloon, eivätkä näyttävät kuvat enää vaadi raskasta kalustoa – maailma mahtuu nykyisin ihan vaan älypuhelimeen.

Sen vuoksi Kaukokaipuun valokuvaukseen ja etenkin luontokuvaukseen vihkiytyneessä joulukalenterissa pureudutaan tänään muutamiin suosikkisovelluksiini, joiden avulla julkaisen paljon juuri sosiaalisen median kanaviini: Instagramiin, Facebookiin ja Twitteriin. Printtijulkaisut sekä päivätyöni toki vaativat järeämpää kalustoa ja suurempia resoluutioita, mutta omaksi ja muiden iloksi jakamiseen on puhelin vallan pätevä.

 

Untitled Untitled

Tätä juttua varten malliksi Lightroomin mobiiliversiolla käsitelty kuva vasemmalla, alkuperäinen puhelimella otettu kuva oikealla.

 

kuvankäsittely

Untitled

Omenapuhelimella otetun annoskuvan värejä olen taas säätänyt VSCO:n filttereillä, minkä lisäksi olen lisännyt kuvaan hieman valoa, kontrastia ja terävöitystä. Kuvaa on myös rajattu alkuperäisestä, kuten näkyy. VSCO:lla etenkn E-sarjan filtterit ovat minun mieleeni, samoin A1 ja KE1.

Myös tämä erään Phi Phin kioskin lattialla huilaava kissa on saanut annoskuvan kaltaisen VSCO-käsittelyn.

 

Kuvankäsittely puhelimalla Kuvankäsittely puhelimella

Kuvankäsittely puhelimella Untitled

 

VSCO:n lisäksi käytän yhtä paljon AfterLightia, jolla yleensä rajaan, suoristan horisontin ja kirkastan kuvia. AfterLightista ei siis löydy omia filttereitä – muutamia leak-toiminteita tai ”vanhojen kuvien kaltaisia naarmuja” imitoivia layereita lukuunottamatta – vaan sovellus on ennemmin ja niin sanotusti sitä perinteistä kuvankäsittelyä varten.

AfterLightia vastaava ilmainen sovellus on Snapseed, jota olen minäkin kokeillut ja tiedän monen ystäväni käyttävän. AfterLight on kuitenkin näistä kahdesta enemmän minun mieleeni.

ColorStorysta löytyy muutamia nättejä (joskin maksullisia) filttereitä sekä AfterLightista tuttuja leaks-toimintoja, eli niitä erilaisia valoilmiöitä, joilla voi yhtä helposti joko kauniisti korostaa valoa tai pilata kuvan.

 

Kuvankäsittely puhelimella Kuvankäsittely puhelimella

 

Suosikkini lienee kuitenkin Lightroom, maksullinen ja lisenssin takana oleva kaikkien kuvaajien ykkösvalinta, jota käytän kotikoneellakin. Lightroom on mobiililaitteille (ja pöytäkoneelle) tarkoitetuista kuvankäsittelyohjelmista kaikkein monipuolisin ja ammattimaisin. PhotoShopia käytän ainoastaan niissä tilanteissa, kun minun pitää poistaa kuvasta esimerkiksi jokin ikävä heijastuma tai vaikka suoristaa sulhasen vinoon jäänyt kravatti.

Photari on siis kuvanmuokkausta varten suunniteltu ohjelma, jota voi toki käyttää myös Lightroomin tavoin. Lightroom on kuitenkin juuri valokuvien väriavaruuden säätämiseen ja korjaamiseen tarkoitettu ohjelma, joka toki vaatii alkuun muutamien tuntien tutoriaalitreeniä, mutta maksaa kyllä siihen käytetytn ajan takaisin.

 

Kuvankäsittely Kuvankäsittely

 

Loppuun vielä yksi pro-tip Instagramia varten: UNUM on oman Insta-feedin suunnittelutyökalu – kuin mosaiikkipeli, jossa pystyt kokeilemaan, miltä tietyt kuvat näyttävät vierekkäin ja millä järjestyksellä saat kauneimman ja harmonisimman ulkoasun. Sovellus on maksuton, mutta siihen voi ostaa muutamia lisäominaisuuksia. Minulle kuitenkin riittää tuo ilmainen versio, johon saa rekisteröityä (ainakin) kolme eri tiliä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä! Jos mikään jäi mietityttämään, tai jos mieleesi nousi kysymyksiä tai ajatuksia, niin kommenttiboksi on sinun. Vastaan mielelläni!

 

sunset

 

PS. Mikäli auringonlaskujen ja -nousujen kuvaaminen kiinnostaa, lukaise läpi tämä aiemmin julkaisemani artikkeli LUMOS Sun & Moon -trackerista, jota käytän kaikilla luontokuvausreissuillani.

Jos haluat lukea lisää valokuvauksesta, siirry tästä Valokuvaus-osioon. »

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center