★ Kaupallinen yhteistyö Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kanssa ★


Miten pienestä retkestä voikaan elämä
ottaa kokonaan uuden suunnan.Lammassaari


Sieltä ammentaa itselleen tyynen viisasta elämänasennetta ja puhtoista onnen iloa, mutta myös tietynlaista rauhaa ja niin ikään meitä edeltäneiden vehreitä viisauksia ja aatoksia ajasta, joka katosi kauan sitten.

Se on humisevien honkien huone ja kuiskailevien kuusien kehto, mäntyjenkin mielestä mainiota maastoa, varpujen ja sienien ja saniaisten areena.

Luonnon villi näyttämö ja rauhan tyyssija, korkeiden viisaiden koti.

Metsä.Spring 2014


Tänään on vietetty KANSAINVÄLISTÄ METSIEN PÄIVÄÄ, minkä tarkoituksena on muistuttaa metsien merkitysestä maailmassa ja osana elämäämme.

Vaikka metsään perustuvat elinkeinot ovat yksi kansantaloutemme tärkeimmistä tulonlähteistä, ovat metsät meille suomalaisille myös erottamaton osa mielenlaatuamme. Aarnimetsät, korvet, lehdot – metsät ovat paikkoja, joissa usein koemme läheistä yhteyttä ympäröivän luonnon lisäksi myös omaan luontoomme, minkä kautta pääsemmekin harjoittamaan sen tärkeimmän sielumme osan eli itsen tuntemista.

ITSEN, jota on muinaissuomalaisen käsityksen mukaan pidetty ihmisen sielun osana; sieluun kuuluvana ja muista osista erillisenä henkiolentona eli sieluolentona. Kerrotaan, että Itseä on sanottu vastaavan itse LUONTO, joka tässä yhteydessä koetaan sielun ulkopuoliseksi suojelushaltijaksi: hengeksi, joka halusi antaa nimensä ihmisen sielun kaikkein perustavanlaatuisimmalle piirteelle eli luonteelle.

Olisiko siinä selitys luonnontunteelle?

Sanalle, joka tarttui mieleeni muutama hetki sitten, eikä sen koomin ole jättänyt rauhaan.


Pääskylän luontopolku (Pääsküla rabarada)

Helvetinjärven kansallipuisto


Näin luontoihmisenä on kunnian asia saada olla mukana TEMin LÖYDÄ SUOMESI -kampanjassa, joka käynnistettiin elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Tempauksen tarkoituksena on ei vähempää kuin saada tämä viesti kaikkien kuuluville:

Kun suosit matkailua kotimaassa, tuet koko Suomen kasvua.

Siksi minäkin olen mukana, ja siksi minä haastan teidät retkeilemään tänä vuonna entistä enemmän kotimaassa ja jakamaan kuvianne ja kokemuksianne tunnisteilla #suomiretki ja #lomahaaste.


Repoveden kansallispuisto

Näissä tämän artikkelin kuvissa näet suosikkimetsiäni.

Löydätte ne muun muassa kotikaupungissani Hämeenlinnassa sijaitsevalta AHVENISTON VIRKISTYSALUEELTA, jonka maauimala valittiin juuri vuoden 2017 liikuntapaikaksi. Mikäli pääsette vierailemaan täällä, käykää samalla ihailemassa AULANGON LUONNONSUOJELUALUEEN Graniittilinnan huipulta aukeavaa Vanajavedenlaakson näkymää, joka on valittu yhdeksi Suomen 27. kansallismaisemasta.

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTO on upea ja koko perheelle soveltuva jännittävä kansallispuisto Pirkanmaan kupeessa Ruovedellä. Aina yhtä ihana ja usein vierailtu NUUKSIO ei sekään kyllästytä, vaikka uusin ihastukseni onkin PALLAS-YLLÄSTUNTURIN KANSALLISPUISTO ja sen kaunis ja rehevä Pyhäjoen polku.

KOLI on upea, totta kai, samoin myös REPOVEDEN KANSALLISPUISTO, mutta niin ovat TALLINNAN LUONTOPOLUTKIN. Siksipä haastan teidät vaihtamaan ensi kerralla mukulakivikadut puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsevan Nömmen maisemiin, josta löytyvät kauniit Pääskylän pitkospuut, lintutorni sekä kummallinen kaksihaarainen mänty.Ahveniston Olympiapuisto

Reppu

Retki

Kittilä

Retki

Kittilä

Koli

Nuuksio

Nuuksio

Toiset ovat luotuja kulkemaan,
toiset ovat liikkeellä luonnostaan.


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center