“Hyvä tavaton miten kaunis sä olet!”

[dropcap]H[/dropcap]ieno alkurepla, Nella, mutta minkäs teet, kun edessä seisoo Lola Wallinkoski. Huh! Ja hetkeä myöhemmin itse legenda ja maailmanmatkaaja Folke West. Ei ihan perinteinen maanantai, mutta aivan mahdottoman hauska sellainen! Pyörähdin töiden jälkeen Vin Vin -viinibaarissa kuuntelmassa, mitä ensimmäisen kerran Buenos Airesissa vuonna 1997 tavanneet Lola ja Folke ovat tällä kertaa saaneet päähänsä. No kuuman Karibian, tietysti!

Folke West & Lola Wallinkoski

[dropcap]K[/dropcap]uohuvan äärellä fiilisteltiin siis tulevan talvikauden Maa- ja Merimatkoja Kuubaan ja Jamaikalle, joissa Lola toimii matkaemäntänä, Folke matkanjohtajana ja Lene, Folken kuubalainen vaimo, viihdyttää vieraita niin shoppailun kuin liikunnan parissa. Sisäpiiritietona kerrottakoot, että Lola on luvannut opettaa kuumia muuveja tulevilla risteilyillä, joten jos et ole vielä koskaan rumbannut, ei olisi huono veto opetella sitä Karibian sykkeessä.

Reissu on siitä erikoinen, että tähän saakka Yhdysvaltain kauppaboikotti on estänyt vastaavan toiminnan. Risteilymatkustajilla on siis ensimmäistä kertaa mahdollisuus osallistua matkaan, jossa laiva kiertää koko Kuuban pistäytyen viidessä eri satamassa sekä Jamaikalla. Menopelinä toimii historiallinen 1980-luvulla rakennettu Viking Song, joka tunnettiin myöhemmin Sally Albatrossina. Nyt alus kantaa nimeä Luis Cristal. Ohjelmaa riittää, sillä luvassa on muun muassa amerikanraudoilla ajelua ympäri Havannaa sekä vierailua Castrojen kotitilalla, upeiden Sierra Maestra vuoristomaisemien Santiagossa aka sankareiden kaupungissa sekä Isla Juventudin eli nuoruuden saaren rantajuhlaa, jossa tanssitaan ja grillataan aamuun saakka.

Matkaohjelmasta nousee kuitenkin esiin yksi kohta ylitse muiden: Havanna ja Hemingway. Kukapa ei tietäisi Hemingwayn rakastaneen Kuubaa ja viettäneen siellä elämästään yli 20 vuotta. Ja sanoo kuka mitä tahansa, minä sanon “Vanhus ja meri”. Siinä on eepos, joka säväytti nykyistä matkabloggaajaa kauan ennen kuin tiesin, mikä on internet. Kierros alkaa Papaksikin kutsutun Hemingwayn kotikartanosta, jatkuen Cojimarin kalastajakylään, josta kirjoittaja sai inspiraationsa edellä mainittuun Nobel-palkintoteokseensa. Koska saa lähteä? Folke, mä tuun mukaan!

Risteilyt organisoi suomalainen AAA-luottoluokituksen Lomalinja-perheyritys, jonka valikoimasta löytyy aktiivimatkoja, maalaus- ja valokuvauskursseja sekä viini- ja ruokamatkoja.

Folke West & Lola Wallinkoski

Ps. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan tapaamisesta innostuneen bloggaajan ja Hemingway-fanin fiilistelypostaus,
jota kukaan ei velvoittanut kirjoittamaan.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center