“Enlightenment for a wave in the ocean is the moment the wave realises that it is water.” ~ Thich Nhat Hanh

Sinisen kuun laaksossa, piilossa Himalajan helmoissa, mikäli tarinoihin on uskominen. Tutkijatkin ovat yrittäneet tuota todistaa olevaksi, sillä ihmismieli – olkoot kuinka koulutettu tai tieteellinen tahansa – pyrkii alitajuisesti vahvistamaan unelmien olinpaikan olemassaolon.

Ei mikään teoria ole aukoton. Eikä tästä maailmasta usko lopu.

Olen etsinyt tuota vanhanajan fantasiaromaania jo tovin, mutta isän kautta – kuinkas muutenkaan – näytti tärppäävän, ja jos hyvin käy, löytää James Hiltonin ensipainos vuodelta 1933 luokseni pian.

Mutta missä Shangri-La sitten oikeasti sijaitsee? Googlen mukaan ainakin Pariisissa, Torontossa, Hawaililla, Santa Monicassa, Bangkokissa, Singaporessa – ja Himalajalla.

Minulle esimerkiksi Norjassa.


Tromso


Viime vuosi opetti paljon, mutta yksi aihe nousi yli muiden: Vieraanvaraisuus. Teema on toistunut seikkailuillani usein aiemminkin, mutta tämän kuun lopulla pääsen taas takaisin sinne, missä kaikki kerran kulminoitui.

Vaikka en ollut nähnyt Lauria koskaan aiemmin, en tajunnut – sen vuoden päivät jatkuneen tuttavallisen FB-jutustelun totuttamana – edes kysyä, missä laivansa eli tulevan majapaikkani sijaitsee. Päätin siis hypätä lentokenttäbussin kohti keskustaa, joka on pieni kuin mikä ja samalla niin tuttu ja turvallinen, että jouduin todella todistelemaan itselleni tämän olevan ensimmäinen kerta kyseisessä kohteessa.

Jotkut kummat arktiset energiat kohtasivat heti, kun astuin ulos kirpeään pakkasilmaan.

Lauri ei vastaa puhelimeen eikä Facebook-viestiin. Kävelen matkailuinfoon, joka on pieni söpö puutalo aivan rannan tuntumassa. Naiset puhuivat vähän englantia, ja kun kysyin tietäisivätkö he, missä Jacquelyne-laiva sijaitsee, molemmat remahtavat nauruun:

“Tuossa talon takana, näet sen ikkunasta!”

Ulos päästyäni rannan suunnasta lähestyi pitkänhuiskea hahmo lämpöhaalariin ja karvalakkiin sonnustautuneena, ja samassa sainkin jo jättimäisen karhunhalauksen:

“Olet aivan samannäköinen kuin kuvissa! Tervetuloa Tromsoon!”Tromso

Tromso

Tromso

Tromso

Untitled

Tromso

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center