“We live in a wonderful world that is full of beauty, charm and adventure.
There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.”

~ Jawaharial Nehru

Stadin citynomadi | Helsinki

matkablogi

[dropcap]A[/dropcap]loitin bloggaamisen kuusi vuotta sitten. Nykyiseen muotoonsa blogi alkoi kuitenkin muovaantua vasta kevään 2010 aikana, uudeksi nimeksi valikoitui Kaukokaipuu ja muutto bloggerista Rantapalloon tapahtui vielä saman vuoden marraskuussa. Ajatus matkablogista syntyi siis ensimmäisen kerran vuoden 2008 vaihto-opiskelukeväänä Italian Faenzassa. Silloinen blogi oli tosin suunnattu lähinnä perheenjäsenille, opiskelutovereille ja Kuopion Muotoiluakatemian opinto-ohjaajalle, koska halusin toteuttaa perinteisen paperisen opintopäiväkirjan luovemmassa muodossa – blogina, jota voi kommentoida ja jakaa. Vannoutuneena filmikuvaajana räpsin pakolliset digikuvat Canonin PowerShotilla.

Siispä alunperin Italiasta, kauniista Brisighellan pikkukaupungista, ISIA:n keramiikan tunneista, viikonloppureissuista ja määräämättömästä määrästä punaviinilasillisia – spritzereistä puhumattakaan – inspiroitunut Kaukokaipuu-matkablogi täyttää 8.11. jo kokonaiset kolme vuotta. Taipaleemme on ollut mitä mainioin.

Kuten moni teistä tietää, reppureissaaminen on meidän tapamme matkustaa. Omatoimimatkat näyttelevät suurta roolia liputtaessani pyörillä liikkuvien katuravintoloiden puolesta, paikallisten seassa tallaamisesta ja noin ylipäätään omien mukavuusalueiden ylittämisestä.

Koko perheemme rakastaa matkustamista. Ei siis ihme että synnyin samana päivänä Vasco da Gaman ja neljän laivan saattueensa vuonna 1497 irtautuessa Lissabonin satamasta kohti legendaarista matkaansa kohti Intian meritietä. Minä olen edelleen samalla matkalla, joka alkoi Italiasta ja jota Helsinki on muovannut tyylillään.

Stadin citynomadi | Helsinki

[dropcap]N[/dropcap]omadius elämäntapana lienee ainakin haaveiluun taipuvien matkabloggaajien ammattitauti; Tottakai minäkin haikailin kiertolaisen elämää! Suljin aamubussissa silmäni ja kuvittelin jättäväni taakse kaiken, lähteäväni maailmalle, elättäväni itseni kirjoittamalla ja kuvaamalla tuolla mullistavalla matkallani kliseisestä oravanpyörästä onnenpyörään.

Sitten muutin Helsinkiin. Aloin tutkia uuden kotikaupunkini tarjontaa sillä seurauksella, että rakastuin. Kalasatama on tässä mustavalkokuvassa juuri nukahtamassa tai heräämässä kolean keväisenä aamuyönä, eräiden ug-bileiden jälkeen, noin 05:15. Se oli ehkä tämä näky ja hetki, jotka yhdessä pistivät alulle jotain, joka pyörii edelleen: oman onnenpyöräni.

Stadin citynomadi | Helsinki

Stadin citynomadi | Helsinki

[dropcap]T[/dropcap]ottakai sydämeni ja mieleni halajavat maailmalle. Odotan ja jännitän, koska Matias saa ensimmäisen työvaihtonsa. Kahden viikon päästä lähden Singaporeen, ensi kuussa pressireissulle Pohjois-Kyprokselle. Mutta – olette varmasti viimeaikaisten postausteni kautta panneet merkille, että nautin suunnattoman paljon myös kotimaanmatkailusta ja kotikaupunkiseikkailuistani. Ennen niin kapea näkökenttäni on laajentunut enkä koe, että minun tarvitsee aina lähteä jonnekkin lämpimään saati suunnitella koko omaisuuteni myymistä ja kiertolaiseksi lähtemistä. Rinkka ja vähintään kuukauden mittainen reissu Aasiassa eivät ole edellytyksenä reppureissaamiselle saati matkablogin pitämiselle – matkustaa kun voi kotimaassaankin.

Välillä kun tuntuu, että status on kiinni ainoastaan seuraavan reissun pituudesta. Sorruin siihen ennen itsekin.

Stadin citynomadi | Helsinki

[dropcap]E[/dropcap]n missään nimessä tarkoita, että päättymättömällä matkalla oleminen olisi huono vaihtoehto vaan kysyn, miksi jäädä paikoilleen kotikaupungissaan? Ovatko lentoliput edellytys seikkailulle, kun minulla on koko kaupunkini tutkittavana? En ole nomadi sanan varsinaisessa merkityksessä, enkä koe olevani puolitien seminomadi vaan innokas löytöretkeilijä, kulkuri, oman asfalttini pyhiinvaeltaja, levottomalta mieleltäni irtolainen, ja siltikin perinteinen matkakuumeinen reppureissaaja. Elämäntavoiltani urbaani kansalainen – citynomadi, jonka jokainen päivä voi olla seikkailu.

Sillä minusta itsestänihän se vain on kiinni.

Stadin citynomadi | Helsinki

[dropcap]L[/dropcap]oistavia inspiraatioita kotikaupunkiseikkailuille tarjoavat esimerkiksi paikallista luksusta esiin nostava lähimatkapalvelu Nopsa Travels, jonka sivuilta löytyvät mainiot vinkit Hesarissakin vinkattuihin Kruunuvuoren autiohuviloihin sekä Mondon Helsinki-opas, jota olen hehkuttanut aiemminkin. Mitä jos huomenna töistä lähtiessäsi kulkisit kotiin uutta reittiä, vaikka edes parin korttelin verran? Tai jos nauttisit näistä aurinkoisista syyspäivistä hyppäämällä sporaan kohti sellaista kaupunginosaa, jossa olet vähiten liikkunut? Haaste on jätetty.

Stadin citynomadi | Helsinki

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center