Olen minäkin pettynyt matkoillani ja usein, karvaasti – kohteisiin, annoksiin, lupauksiin, ihmisiin. Itseeni.

New York jätti kylmäksi, Salzburg oli ihan tavallinen, Georgian mutalitulivuoret olivat koko tähänastisen elämäni pahin pettymys. Italian Lago di Braies oli kuin jättimäinen käymälä, näin Saaraa kauniisti lainatakseni. Keskustelimme tänään tuosta kyseisestä ja vessattomasta kohteesta Instagramin viestiosiossa, sillä Helsingin Sanomat oli juuri julkaissut pari viikkoa sitten antamani haastattelun siitä, miten kyseinen sovellus on muuttanut ja muovannut matkailijoiden mielikuvia.

Minä petyin kohteeseen, ja niin pettyi Saarakin, vaikka toki sieltä saa otettua juuri ne klassiset kulttikuvat, jotka ovat kaikilla samanlaiset.

Enää ei tarvitse arvailla, miksi.

Dolomiti

Tämän yhden Instagramin kulutetuimman kuvakulman arvoon nousseen laiturikuvan takaa löytyy valtava hotelli, kaksi helvetin isoa parkkialuetta ja kourallinen ravintoloita. Aivan kauhea paikka.

Paitsi kuvissa.

Italia

Toisaalta joskus on myös hyvä käydä pettymässä, sillä silloin saattaa innostua tutkimaan ihan uusia kohteita ja löytää jotain, mitä opaskirjat eivät kerro.

Muistetaan siis aina pitää yllä iloa ja seikkailumieltä!

matkablogi matkablogi

Jos haluat lukea lisää valokuvauksesta, siirry tästä Valokuvaus-osioon. »

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center