“Kiitos hyvästä listauksesta! Retkeily on mahtavaa, mutta pakkaaminen aivan arsesta. Oisko vinkkejä miten olla menettämättä hermojaan kerta toisensa jälkeen, kun edes katsoo rinkkaansa?”

Tuttu tunne – sukat, paidat, kerrastot ja piuhat aivan sekaisin ja mytyssä keskenään. AINA. Mitään ei löydy kun pitäisi, ja parasta on se, kun kaivat ruokailuvälineitä esiin ja kaasukeittimestä roikkuu pikkarit. WINNING! Ongelmaan on onneksi ratkaisu, nimittäin erilaiset ja eri kokoiset pakkauspussit, joita ilman en ole reissannut enää moneen aikaan.

Otetaan esimerkiksi Marmotin teltta, joka on kulkenut mukanani viime vuodet. Majoite itsessään on mainio, mutta sen pakkaus on aivan penaalista: pitkula säkki, johon kaikki pitäisi sulloa, on aivan älytön möhkäle, jonka runttaaminen rinkkaan tuntuu rangaistukselta.

Tähänkin on onneksi olemassa ratkaisu: Pakkasin sisä- ja ulkoteltan eri pusseihin, jolloin majoite on paljon helpompi pakata. Sinisessä kuivasäkissä on sisäteltta, mustaan nyssäkkään olen viikannut ulkokuoren. Kepit löytyvät punaisesta pitkulaisesta pussista, kun taas tuo kuvan ylin on arvatenkin Expedin makuualusta.

Villasukat on kutonut äiti. ♥


Retkeilyvarusteet


Vaatteet, lääkkeet ja muut pientavarat pysyvät järjestyksessä Deuterin pakkauspusseissa, joita löytyy monissa kokoluokissa ja väreissä. Oranssi on omassa käytössäni vakiintunut alusvaatteille, sinisessä kulkevat kaikki merinovaatteet, vaaleanvihreä on tarkoitettu t-paidoille ja topeille sekä punainen ohuemman mallinen meikeille ja vastaava vihreä lääkkeille.

Pakkauspussien käytössä on myös yksi aivan mahtava bonari: kun on kerran ottanut tietyt värit käyttöön tietyille varusteille, ei yleensä pakkaa kovin paljon ylimääräistä mukaansa. Näihin mahtuu juuri sen verran tavaraa kuin tarvis, esimerkiksi kaikki edellisessä artikkelissa mainitsemani varusteet.


Pakkauspussit


Instagramin puolella tuli pari kysymystä myös nukkumiseen liittyen, joten sivutaan sitäkin tässä samalla. Warmpeacen kolmen vuodenajan makuupussi on palvellut hyvin, minkä lisäksi minulla on käytössä Cocoonin Travel Sheet, joka pitää makuupussin paremmassa kunnossa ja nukkujansa aavistuksen lämpöisempänä, mikäli tarvis.

Puhallettavat tyynyt olen jättänyt suosiolla kauppaan, kunnes tutustuin saman merkin pehmustettuun malliin, jonka ilmatyynyn voi tarvittaessa vaihtaa. Kätevä ja näppärä, ja menee vieläpä niin pieneen tilaan, että olen nykyisin pakannut tyynyn mukaan ihan vaan luksus-iteminä, kun kuitenkin grammanviilaan niin monesta muusta. Hyvät yöunet kun ovat ensiarvoisen tärkeät kaiken mittaisilla retkillä, reissuilla ja vaelluksilla.


Retkeilyvarusteet


Lisää varustevinkkejä ja pakkauspoliittista pohdintaa löytyy myös Yle Areenasta, aamu-tv nimittäin kutsui minut kertomaan omista tamineistani ja kamoista, joilla selviää yhden yön reissun vaikkapa tulevassa Nuku yö ulkona -haasteessa, jota vietetään taas 8.9.2019. Pääset katsomaan taltiointia tämän linkin takaa.

Suosittelen myös kurkistamaan aiemman kirjoitukseni kamerarepun ja rinkan kosteuden imijöistä, jotka ovat ainakin omilla reissuillani nousseet arvoon arvaamattomaan. Nopeita ja näppäriä ommella, mutta jos haluat päästä vieläkin helpommalla, etsi pariton sukka, täytä se kissanhiekalla, solmi varsi ja nakkaa imijä rinkkaan tai reppuun. Toimii lähes yhtä hyvin!


areena