Porvoo tunnetaan muustakin kuin mainiosta Hommanäsin sinapistaan.

Nimittäin ihanista joulumarkkinoista, söpöistä pienistä putiikeista sekä tunnelmallisesta joenuoman Paahtimo-kahvilasta. Ja kuten Nataliakin sanoi, aina ei tarvitse lähteä kauas: Venäjä on houkutellut allekirjoittanutta jo pitkään, Tukholma on aina yhtä huikea Norjasta nyt puhumattakaan. Kotimaanmatkailu on lähellä sydäntä ja Suomessa toteutettu roadt trip on jyskyttänyt takaraivossa parin kesän ajan. Sen vuoksi olin aivan mielettömän iloinen kun Sari, yksi suosikkibloggaajistani ja hyvistä ystävistäni, kutsui allekirjoittaneen mukaan jouluiselle blogimatkalle Porvooseen.

Päivän agendaan kuului yhteiskuljetus Helsingistä Porvooseen, tutustumista kaupungin kulttuuri- ja kulinarismitarjontaan sekä tottakai parit stobet ja chattailua punatiilisessä Paahtimossa päivän päätteeksi. Siinä ehdittiin kuulkaas käydä läpi melkein koko blogiskene skeittausta ja reissaamista unohtamatta. Suuret kiitokset ihanalle emännälle, hostasit meitä aivan mielettömän hyvin. Iso käsi myös matkaseuralle (Cosy Home, Pumpkin Jam, La Vida Loca, White Trash Disease sekä Days of V), myös te teitte osuutenne reissusta. Päivä oli aivan huikea!


porvoon joulumarkkinat


Käytiin tsekkailemassa punatiilistä Taidetehdasta sekä samaisen katon alta löytyneitä joulumarkkinoita. Meikäläinen tosiaan osti hienosti kaksi sinappia mukaan, vaikka olisin kai voinut syödä paikankin päällä. Veera, Sari sekä myyjä saivat ainakin melkoiset räkänaurut meikän kunniaksi. Porvoon joulumarkkinat ovat auki vielä tänään, lisätietoja aikatauluista ja kaupunkimatkailusta noin ylipäätään löytyy Visitporvoon omilta verkkosivuilta.Porvoon joulumarkkinat

Porvoon joulumarkkinat

Porvoon joulumarkkinat

Porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoo10


Taidetehtaalta löytyi myös aivan huikea näyttely, jonka t-paidoista olisin kotiuttanut himaan ihan minkä tahansa.


Porvoon joulumarkkinat

Porvoon joulumarkkinat


Yksi päiväreissun odotetuimmista hetkistä oli varmasti kolmen ruokalajin päivällinen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan sijalle 11. yltäneessä ravintolassa. Kauniisti, valoisasti ja pelkistetysti sisustetun Bistro Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin. Ja olihan se paikka maineensa veroinen.


Bistro Sinne

Bistro Sinne

Bistro Sinne

Bistro Sinne

Bistro Sinne

Bistro Sinne


Ja sitten mahat täynnä sierainparit kohti raikasta ulkoilmaa ja Porvoon Vanhaa kaupunkia. Löytyykö tuttuja mestoja? Tämä oli tosiaan meikäläisen ensimmäinen, muttei taatusti viimeinen visiitti pittoreskiin Porvooseen.


Bistro Sinne

Porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

porvoon joulumarkkinat

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center