Takanaan Panaman kanava sekä Atlantin ja Tyynenmeren tyrskyt, muistoissaan talvi- ja jatkosota, huilaa Ranskan Saint-Nazairessa 1902 rakennettu komea Suomen Joutsen nykyisin Aurajoen rannassa, maamme vanhimmassa kaupungissa Turussa.

Ja komea se onkin, niin komea, että älysin ottaa siitä vain muutaman kuvan, kaikki samasta kulmasta. Tässä siis niistä paras, vaikkei tee oikeutta lähes satametrisen fregatin upealle rungolle.

Nordic Bloggers' Experience Suomen Joutsen

Nordic Bloggers' Experience Daphne Turku

Pohjanmeren ja Ranskan kanavien kautta Välimerelle purjehtinut Daphne lepää tätä myötä aivan Joutsenen kainalossa, nimensä mukaisesti Cafe Restaurant Daphnessa. Omaleimaisen rantaravintolan erikoisuutena onkin tilaan sijoitettu kirjailija Göran Schildtin Daphne-purjevene, juuri tuo kyseinen. Seiniltä löytyy kuvin ja sanoin paljon tietoa kahdeksan kirjan verran kirjoitetusta laivasta ja sen värikkäästä historiasta.

nbefinland-ruotsi-12

nbefinland-ruotsi-29

Vain vuoden vanha ja vihreitä arvoja kunnioittava Viking Grace sen sijaan muistutti fiilikseltään ja sisustukseltaan kelluvaa designhotellia. Kokolattiamatoista löytyi pitkospuita, seiniltä siroja kukkia niin metallisina kuin valaistuina: muotokieli kulki läpi koko laivan, ja tunnelmia oli taltioitu niin skandinaavisesta muotoilusta kuin japanilaisista origameista.

Iltabuffet myös oli vallan mainio, ja Spa & Wellness -alueen snowcave todellakin jätti kylmäksi. Kannen 11 kylpylästä avautuvat aivan mielettömät maisemat Itämeren kauneimpaan saaristoon, joten voin lämpimästi suositella hemmotteluhetkeä kuumassa kylvyssä, sierainpari ikkunassa kotimaan kauneutta ihaillen.

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Matkamessujen, Innastuksen sekä VisitFinlandin kanssa yhteistyössä toteutetun Nordic Bloggers’ Experiencen blogimatkalla Tukholmaan tapasin Ahvenanmaan porukkaa hostaavan Lauran Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin takaa. Otettiin buffaillallisen päätteeksi ilo irti komeasta Spa & Wellness -alueesta ja nostettiin varpaat porealtaan reunalle. Osa kansainvälisistä matkabloggaajista jäi siis 01:00 korvilla Maarianhaminaan meidän jatkaessamme naapurimaan pääkaupunkiin. Satu sen sijan piti lipun korkealla Tallinnan blogimatkalla.

nbefinland-ruotsi-22

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center