Sigma Ambassador -julkaisu

Kun istuin kaarinalaisen pöydän ääreen, edessäni koko Sigman ydintiimi ja vieressäni toinen meistä ambassadoreista, Kim Öhman, minulta kysyttiin – vaikka olin toki jo hakemuksessani ja haastattelussani kertonut – mitä minä kuvaan mieluiten.

“Maisemia”, aloitin, “maisemia kyllä todella paljon ja tietenkin ihmisiä, yömarketteja.. sieniä, kukkia, ötököitä, kanervia, saniaisia, lehtiruoteja, sammalia, vesipisaroita, tekstuureja, kaikkea pientä ja kaunista!”

Oli helppo valita yhdeksi työkaluistaan Sigman 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro ‐objektiivi, joka on aivan röyhkeästi noussut tämän hetkiseksi suosikikseni paljon kehutun Art-sarjan 35 mm f/1.4 -linssin rinnalle.

Macro soveltuu detaljien lisäksi myös aivan äärimmäisen hyvin ihmisten tarkkailuun hieman kauempaa, minkä vuoksi olenkin pääsääntöisesti taltioinut night marketteja tällä objektiivilla. Ravintoloissa ja katukeittiöissä linssi on lyömätön, ja jotta voisin perustella mielipiteeni, tulette näkemään tässä Kaukokaipuun valokuvauspainotteisessa joulukalenterissa useita turpeita annoskuvia ensi viikon aikana. Disclaimer: Älkää lukeko nälkäisinä, ellei naapurista löydy thai-ravintolaa.

Parasta 105 mm lasissa on sen monipuolisuus sekä bokeh, josta pidän erityisen paljon. Moni teistä muistaa, että kuvasin Sigmalla jo ennen tätä Ambassador-ohjelmaakin, sillä mielestäni Canonin 50 mm f/1.4 ei koskaan pärjännyt haastajalleen, jonka jälki oli – ja on edelleen – paljon pehmeämpää ja kauniimpaa.

Ja silti aivan älyttömän tarkkaa, katsokaa vaikka!

Tässä siis ne kaksi ihan oikeastikin ensimmäistä ottamaani valokuvaa sekä samalla esimerkkiä siitä, mihin Sigman kuvanvakaajalla varustetulla macro-linssillä pystyy.


Sirkka


Tekniset tiedot: f/4.0, ISO 640, suljin 1/640
Kuvat on otettu aamulla puolen yhdentoista aikaan, jolloin valo täällä Thaimaassa on vielä aavistuksen pehmeää.


Sirkka

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center