Kolmessa blogivuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, mutta on olemassa yksi asia joka ei ole muuttunut: rakkaus ruokaan.

Siispä Kaukokaipuun syntymäpäivien kunniaksi kuvia singaporelaisesta keittiöstä, joka jos ei ole jumalten lahja maailmalle on ainakin singaporelaisten lahja herkkusuille: Singaporelainen keittiö on ruokamatkailijan taivas. Matkablogien safkapoliittiset postaukset tuntuvat noin muutenkin olevan suosikkiaihe sekä kirjoittajien että lukijoiden kesken – eikä ihme, sillä kuka nyt ei rakastaisi syömistä, turpeita lautasia, uusia makuja ja mausteita, katukeittiöitä tai jännittäviä jälkiruokia.

Kun annoksen kylkeen tilaa vielä tuopin paikallista olutta tai viiniä, loksahtavat kaikki palaset paikoilleen.

Singaporean food | 2013

Aamupala on päivän tärkein ateria, eikä siltä sovi myöhästyä. Vaikka Parkroyal on Pickering -hotellissa oli tarjolla myös perinteinen länsimaalainen aamupala, valitsin totta kai sen aasialaisen vaihtoehdon.

Jännittävin kokemukseni herkullisten dimsumien ja keittojen ohella taisi olla tämä Congee, eli mahdollisimman veteläksi ja pehmeäksi keitetty, suolaisella “possuhillosilmällä” nautittu riisipuuro.

Breakfast at ParkRoyal on Pickering | Singapore | 2013

Singaporean food

Singaporelainen keittiö, ruokamatkailijan taivas | 2013

Nuudelikeitot tarjoillaan kuten Aasiassa kuuluukin: suurista kulhoista täynnä mausteista lientä.

Singaporelainen keittiö | 2013

Singaporelainen keittiö, ruokamatkailijan taivas | 2013

Jos (kun) nälkä yllättää kesken shoppailukierroksen, kannattaa suunnistaa Singaporen tunnetuimmalla ostoskadulla, Orchard Roadilla, sijaitsevaan ION Orchard food courtiin eli ravintolamaailmaan. Valinnanvaikeudesta ei kannata ahdistua, sillä voit ottaa annoksen sieltä, toisen täältä.

5-in-1 on valintasi, mikäli haluat optimoida lautaselle pienen määrän kaikkea perinteistä: kanaa, riisiä ja voideltuja lihavartaita. Rapu on kuitenkin sen verran spesiaalia, että se täytyy yleensä tilata erikseen. Ja jotta helle ei näännytä, kannattaa viinilasilliset säästää iltaan ja valita lasikolpakollinen tuorepurisettua mehua. Omena-inkivääri-tuoremehu on ehdottomasti uusin suosikkini raikkaista kesäjuomista.

Singaporelainen keittiö

Tämän vaihtoehtoisesti kylmänä tai kuumana nautittavan juotavan jälkiruoan nimi jäi valitettavasti mysteeriksi, eivätkä lasin täyttäneet jauhoiset pallerot juuri innostaneet tätä kaikkea maistavaa matkabloggaajaa. Mutta tulipahan testattua.

Singaporean food | 2013

Singaporean food | 2013

Seafoodistaan tunnettu ja yhdeksi Singaporen parhaiksi ravintoloista tituleerattu Long Beach tarjoili aivan järjettömän hyviä rapu- ja kala-annoksia. Maistelumenu oli valtava, ja maailman 50 parhaan annoksen joukkoon äänestetty sopivan mausteinen Chilli Crab oli, no, niin hyvää, etten edes yritä kuvailla sitä.

Sanotaanko, että foodgasm on saanut kasvot.

Singaprean food

Singaprean food

Singaporean food | 2013

Singaporean food | 2013

Singaprean food

Pää vadilla tarjoiltu ja suussa sulava meriahven jaettiin maisteltavaksi pienistä annoskulhoista.

Singaporean food | 2013

Singaporean food | 2013

Singaporean food | 2013

Singaporean food | 2013

Singaprean food

Testasin possua pariinkiin otteeseen, sillä se valmistettiin muutaman vuoden takaisella Thaimaan reissullamme mielettömän hyvin. Singaporelaiset annokset eivät ihan painineet samalla levelillä, mutta kala, oma suosikkini kala toimi jokaisessa ravintolassa ja kaikissa muodoissaan: etenkin modernia singaporelaista ruokaa tarjoilevassa Wildrocketissa, joka sijaitsee hieman kauempana kaupungin hälinästä, Mount Emily -kukkulalla.

Jos jotain jäin kaipaamaan, niin niitä tunnelmallisia katuravintoloita, joita ei tämän reissun ohjelmasta löytynyt. Olisin mieluusti vaihtanut Mandarin Orientalin tarjoaman italialaisen menun johonkin muovituoleilla somistetun paikallisen ravintelin tuliseen annokseen, sillä kyllähän te reissaavat lukijat ja ystävät tiedätte, ettei juuri mikään vedä vertoja autenttiselle aasialaiselle katusafkalle.

Mutta ei hätää, Singapore odottaa seuraavaa vierailuamme!

Singaprean food

Singaporean food | 2013

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center