Pietari on juksannut minua. Samoin Milano.

En koputtanut puuta, kun edellisessä kirjoituksessani kerroin sateen olevan myöhässä. Kai juuri siksi jäimme tänään kirjaimellisesti mustan ukkoskuuron alle.

Olen käynyt Milanossa usein, eikä kaupunki ole koskaan kohdellut minua hyvin. Tänään olen kuitenkin joutunut kääntämään takkia.

Luulen, että olen ihan vähän ihastunut.

Lombardia-94a

Karun ja kolkon kaupungin sijaan olen nähnyt aivan uusia katuja, kulmia, sisäpihoja ja rakennuksia, kiitos paikallisoppaamme Simonen. Olen nauttinut aivan tavallista mutta siltikin erinomaista kotikutoista ragupenneä vuosikymmeniä paikallaan pysyneessä trattoriassa, jossa ei meidän lisäksemme ollut ainoatakaan turistia. “Eikä siellä koskaan käykään”, sanoi Simone.

Paikallisoppaat osaavat tehdä taikoja; paikallisoppaat osaavat muuttaa ihmisten mieltä. Miten he sen tekevät en tiedä, mutta jotain tähtipölyä siihen tarvitaan.

Jopa lämmin ja tämän tytön läpikastellut sade oli tervetullut kuuman ja hikisen iltapäivän päätteeksi. Kun muut juoksivat ja etsivät kiljuen suojaa, minä kävelin samaa vauhtia kuin ennenkin – hymyillen niin, että suupielet vetivät vertoja Galleria Vittorio Emanuelen komeille holvikaarille.

Seuraavat kolme kuvaa eivät ole Milanosta vaan Sabbionetasta, ideaalista italialaisesta kaupungista, mutta nämä kuvat tiivistävät hyvin tämän hetken aurinkoiset fiilikset: minulla kesti vuosia, että sain katsottua Milanoa sen ärsyttävän punaisen verhon takaa, jonka lähes jokainen reissaaja on silmilleni vetänyt – minut itseni mukaan lukien.

Ei ole helppoa myöntää olleensa väärässä, mutta joskus sillekin on oma aikansa ja paikkansa. Milano tuskin tulee koskaan lukeutumaan suosikkikaupunkeihini, mutta siitäkin huolimatta sain reväytettyä ummistuneet silmäni auki ja avattua verhoa, joka on varjostanut kaupunkia jo vuosien ajan.

Minulla oli tänään täällä Milanossa oikein mukava ja onnistunut päivä.

BlogVille

BlogVille

BlogVille

iambassadorin järjestämä ja organisoima Pohjois-Italiaan suuntautuva BlogVillen blogimatka on toteutettu yhteistyössä Emilia Romagnan ja Lombardian alueiden matkailun edistämiskeskusten kanssa.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center