Lienen ainoa ihminen, joka on onnistunut keittämään munat pohjaan.

Asuessamme Kuopion keskustan kimppakämpässä, laitoin eräänä viikonloppuaamuna munat kiehumaan – ja unohdin koko homman. Kun sitten hyvän tovin kuluttua kuului keittiöstä pamahdus, jota seurasi toinen ja kolmas, ryntäsin hädissäni hellan tykö vain todetakseni veden höyrystyneen ja munien räjähtäneen pitkin pöytää, seiniä, lattiaa ja kattoa. Verhoja. Mattoa.

Ensijärkytyksestä selvittyään Noora ulvoi naurusta. Hän myös ystävällisesi muisteli tapahtunutta eilisellä päiväreissullamme Telliskiven Street Food -katuruokafestareille Tallinnaan.

Meillä oli tälläkin kertaa ihan yhtä hauskaa, kuin silloin yli kymmenen vuotta sitten.

Onneksi ruoanlaitto kuitenkin jäi muille.

 

Tallinan katuruokafestarit

Tallinan katuruokafestarit Tallinan katuruokafestarit

 

Nyt jo neljättä kertaa järjestettävä Tallin Street Food Festival oli kerännyt Telliskiven sisäpihoilla mahtavan määrän ihmisiä. Me saavuimme paikalle Viking Line XPRS:n tarjoamalla kyydillä, minkä ansiosta ehdimme viettämään iltapäivän verran Tallinnan auringon alla, vaikka lyhyeksihän se aika jäi. Tänne pitää ensi vuonna varata koko viikonloppu!

Lapsiperheillekin soveltuva tapahtuma oli todella hyvin järjestetty, ja ravintolatarjontaa löytyi skidien omista pisteistä aina meksikolaiseen, kiinalaiseen, kiviuunissa paistettuihin pitsoihin sekä erilaisiin kasvisannoksiin. Mikäli käteiset pääsivät loppumaan, ei sekään haitannut, sillä annokset pystyi maksamaan Paytailorin kännykkäsovelluksella.

Suomella on vielä paljon opittavaa vastaavien tapahtumien tuottamisesta.

 

Tallinn Street Food Festival

 

Vaikka festarialueen miljöö ja meininki huokuivat Kööpenhaminaa ja Berliiniä, oli hintataso maltillinen: sisäänpääsy alueelle kustansi euron, iso olut vitosen, ja annoksista sai maksaa 2-6 euroa.

Kuten Noorakin totesi, oli tapahtuma ensikertalaiselle todella positiivinen yllätys: moderni, lämmin, laadukas ja inspiroiva – paikka, josta löytyy jokaiselle jotakin.

 

Tallinan katuruokafestarit Tallinan katuruokafestarit

Tallinan katuruokafestarit

Telliskivi Tallinan katuruokafestarit

 

Omaksi suosikikseni nousi ravintola Hukkatila, joka omien sanojensa mukaan syntyy joka kerta uudelleen vain yhden illan ajaksi.

“Kaupungit ovat täynnä tiloja, joilla voisi tehdä paljon enemmän. Me täytämme ne hetkeksi hyvällä ruoalla, juomalla, seuralla ja taiteella.”

Wild Food -menun viiden euron annos sisälsi pannulla käytettyjä villiyrttejä, pikkelöityjä voikukannuppuja sekä pehmeäksi haudutettua possua tai vaihtoehtoisesti juustoa. Aivan käsittämättömän hyvää!

 

Tallinan katuruokafestarit

Tallinan katuruokafestarit Tallinan katuruokafestarit

Tallinan katuruokafestarit

 

Tallinan katuruokafestarit Telliskivi

 

Ympäri aluetta pääsi myös seuraamaan useiden eri performanssitaiteilijoiden esityksiä, sillä kansainväliset Tadaa! -katutaidefestarit olivat lyöttäytyneet yhteen ruokafestareiden kanssa.

 

Tallinan katuruokafestarit

 

Tallin Street Food Festival

La-su 10.-11.6., klo 11.00-19.00
Sisäänpääsy 1 €. Ystävälliset koirat tervetulleita!
Osoitte: Telliskivi Creative City (Telliskivi 60A)
www.tallinstreetfood.ee/en

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center