TOP10 matkat maailmalle – katso suosikkikohteet!

TOP10 matkat maailmalle -listalta löydät suosikki matkakohteet eri maihin. Lue, inspiroidu ja suunnittele onnistunut matka!

Maailman matkakohteet tarjoavat upeita rantoja, kiinnostavia kulttuurinähtävyyksiä, päiväretkiä ja vaellusta kuin myös huikeita kohteita ruokamatkailua ajatellen!

1. Krabin kansallispuisto

Krabin kansallispuistosta löytyy nähtävää ja koettavaa. Kiipeä Tab Kak Hang Nakin luontopolku, joka johtaa Ngorn Nak -vuoren huipulle. Ota mukaan vettä ja evästä, ja kiipeä henkeäsalpaaviin maisemiin!

2. Menorca – Baleaarien turkoosina hohtava helmi

Menorca, Baleaarien helmi, tunnetaan etenkin kauniista rannoistaan ja turkoosista vedestä. Menorca onkin omiaan rauhallisen rantaloman viettoon sekä rehevän luonnon tutkiskeluun. Lue matkavinkit täätä!

3. Islanti – maailman kaunein luontokohde

Islanti on karu, kaunis ja lumoava luontokohde, jokaisen luontoretkeilijän unelmien matkakohde tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa. Lue parhaat vinkit Islantiin täältä!

4. Vehreän Maarianhaminan parhaat nähtävyydet ja ravintolat

Sen verran pitää vetää kotiinpäin, että TOP10 matkat -listalle on nostettava myös yksi kotimaankohde. Lähde ruokamatkalle Ahvenanmaalle ja ota Maarianhamina ja lähisaaret haltuun vaikka pyöräillen!

 

Pohjois-Italian päiväretkikohteet tarjoavat monenlaista nähtävää.
Pohjois-Italian päiväretkikohteet tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia. Tämä kuva on otettu Secedalta.

 

5. Pohjois-Italian kauneimmat päiväretkikohteet

Pohjois-Italian Alpeilta löytyy toinen toistaan kuvauksellisimpia päiväretkikohteita, joista ilahduttavan monet asettuvat sopivasti samalle janalle, jos pinnaa kohteet kartalle. Sen vuoksi nämä vinkit sopivat mitä mainioimmin vaikkapa tulevan road tripin pohjaksi.

6. Iki-ihana Lontoo

Lontoon nähtävyydet tarjoavat monia historiallisia kulttuurikohteita, upeita museoita ja kirjakauppoja, viihtyisiä pubeja ja vehreitä puistoja – siis lähestulkoon kaikkea! Katso täältä 25 vinkkiä Lontooseen.

7. Guilin – Etelä-Kiinan kaunein kansallispuisto

Etelä-Kiinassa sijaitsevan tarunhohtoisen Guilinin kansallispuiston sokeritoppavuorten reunustamia jokiristeilyjä eivät suinkaan dominoi eurooppalaiset vaan kiinalaiset turistit, jotka ovat lähteneet kiertämään kotimaansa kohteita. Katso kuvat ja lue reissutarina!

 

TOP10 matkat: Kiinan kaunein kansallispuisto, Guilin.
Etelä-Kiinan kaunein kansallispuisto, Guilin, on ehdottomasti TOP10 matkat -ainesta!

 

8. Grossglockner Alpine Road on Itävallan korkein ja komein alppitie

Mikäli mielit road tripille, ota suunnaksi Itävallan korkein ja komein alppitie, Grossglockner Alpine Road! Automatkan varrella avautuvat nähtävyydet ovat vertaansa vailla, minkä lisäksi Itävalassa reissatessaan kannattaa piipahtaa myös Hallstadissa ja maailman suurimmalla jääluolalla.

9. Koe Pohjois-Norjan upeimmat nähtävyydet

Unelmien matkakohde, Pohjois-Norja, tarjoaa elämyksiä niin vaeltajille, päiväretkeilijöille, kaupunkireissaajille kuin automatkaajille. Ota talteen parhaat Pohjois-Norjan nähtävyydet!

10. Slovenia, aktiivimatkailijan unelmakohde

Paneudutaan kuitenkin Sloveniaan, aktiivilomailijan unelmakohteeseen. Kaikista itäisin alppimaa, Slovenia, tarjoaa adrenaliiniä seikkailunhakuisille reissaajille. Vieraile myös rakasvaisten kaupungissa, Ljubljanassa, ja tee päiväretki upealle Bled-järvelle ja Vintgarin rotkolle!

Etsitkö edullisia äkkilähtöjä? Kurkkaa siinä tapauksessa tänne!

 

TOP13 matkakohteet maailmalle, koe ihana Bled!
Sloveniassa kannattaa ehdottomasti vierailla kuvankauniilla Bled-järvellä.