Yhteistyö

Kutsu tanssiin

Kaukokaipuun referenssit


Hei! Tältä kokoelmasivulta löydät referenssini kaupallisista yhteistyöprojekteista, joita toteutan huolella mietittyjen yritysten kanssa joko heidän omissa tai/ja edeustamissani kanavissa, joita ovat Kaukokaipuu, Retkipaikka.fi sekä Instagramissa @suomiretki. Kirjoitan retki- ja erätarinoitani myös Suomen Ladun Latu & Polku -lehteen.

Kaikki tuotteet ja palvelut ovat sellaisia, joiden takana voin seistä, joita olen kokeillut ja joita käytän itse – en koskaan kirjoita kohteista tai palveluista kokematta niitä ensin. Myös yhteinen arvomaailma vaikuttaa kumppanuuden syntymiseen, sillä minulle on tärkeää, että meistä molemmat kokevat yhteistyöprojektin onnistuneeksi ja kannattavaksi.


Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää siitä, millaista yhteistyötä me voisimme tehdä:
marinella@kaukokaipuumatkablogi.net

 
Asiakas: Työ- ja elinkeinoministeriö

Case #Lomahaaste-kampanja


“Kaukokaipuu on retki- ja vaellusvinkein varustettu tarinallinen seikkailublogi kotimaasta, maailmalta ja kevyestä repusta. Nella otti Lomahaasteen vastaan kansainvälisenä metsien päivänä, kotiseudulla vieraillessaan ja maailman matkailupäivänä, jolloin hän kirjoitti arvostuksestaan kotimaan luontoa kohtaan ja ensi vuoden matkahaaveistaan.” Lähde: lomahaaste.fi

Työ- ja elinkeinoministeriön vuodelle 2017 toteuttaman Lomahaaste-kampanjan tarkoituksena oli kannustaa suomalaisia matkustamaan enemmän kotimaassaan. Kampanjaan valittiin viisi Suomen eturivin sisällöntuottajaa (Tickle Your Fancy, Aamukahvilla, Timo Wilderness sekä Isyyspakkaus), joista Kaukokaipuu sai kunnian olla yksi.

Kaukokaipuu sitoutui julkaisemaan neljä blogiartikkelia sekä liudan Instagram-kuvia, jotka jaettiin ennaltamääritellyin #tunnuksin. Osa kuvista uudelleenjaettiin myös ylläpitämälläni @suomiretki-kanavalla, jolta löytyy jo lähes 45 000 seuraajaa. Neliosaisen artikkelisarjan ensimmäinen osa, Luonnontunne, julkaistiin maailman metsien päivänä maaliskuussa. Elokuinen juttu Vanajaveden laaksosta Olympiapuiston harjuselänteelle taas käsitteli päiväretkivinkkejä kotikaupunkiini Hämeenlinnaan. Syyskuussa tunnelmoitiin eväsretkeilyn parissa, ja sarjan viimeisessä numerossa mietin, miten matkailu on muuttanut minua.

Sydämeni kun on tyystin nyrjähtänyt kotimaanmatkailuun.


Kumppani: Suomen Luonnonpäivät & Suomi100

Luontolähettiläs


“Retkeilijänä nautin hiljaisuudesta ja omasta ajasta luonnon keskellä. Sen vuoksi lähden ulos mieluiten yksin, vaikka en minä hyvää seuraakaan pahaksi pane. Olen kuitenkin sellainen ihminen, joka uppoutuu helposti tuntikausiksi omiin ajatuksiinsa ja luonnon pieniin ihmeisiin: sammaleet, varvut, muurahaiset, kukat ja muut saavat jakamattoman huomioni, kunnes nälkä näppäisee ja on aika kaivaa repusta kahvitermari ja eväät, istua mättäälle ja antaa kamerankin levätä hetken.” Ote Luonnonpäivien haastattelusta.

Oli mieletön kunnia saada toimia Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä vuoden 2017 ajan.

Sen lisäksi, että jaoin aktiivisetsi kotimaanmatkailuvinkkejä sekä omissa että Kaukokaipuun kanavissa, Suomiretki järjesti Suomen Luonnon päivänä 26.8. yhteisen luontokuvausretken Nuuksion Mustalammelle, jossa koettiin upea luontoa ja musiikkia yhdistävä elämys: Ylioppilaskunnan Laulajien ja Tapiolan kuoron ainutkertainen konsertti.

Voin myös ilokseni kertoa, että Haltian kanssa yhteistyössä toteuttavat luontokuvausretket jatkuvat myös ensi vuonna. Pysy siis kuulolla!


reissaa fiksusti

Reissaa fiksusti -artikkelisarja

Gimmeyawallet Productions Oy:n kautta Ulkoministeriölle tuottamassani Reissaa fiksusti -artikkelisarjassa pureudutaan suomalaisten matkustajien 10 suosikkimaahan sekä maakohtaisiin vinkkeihin matkustusturvallisuuden näkökulmasta. Jokaista artikkelia varten on haastateltu kunkin maan konsulia sekä Ulkoministeriön edustajaa.

Löydät kaikki jo julkaistut artikkelit Ulkoministeriön Matkustusturvallisuus.fi-sivustolta. Projekti jatkuu vuoteen 2018.

Kumppani: Sonera

#RoamYourStory


“– Olen aina halunnut pitää ystävät lähelläni. Sisimmiltään kun tämä raputyttö on kova ikävöimään, kaipaamaan ja muistelemaan. Lähetän aina postikortteja, kuvaterveisiä ja aiemmin tekstiviestejä. Tällä kertaa listan viimeisiä ei tarvittu.” Ote yhteistyökirjoituksesta

Soneran Roam Your Story -kampanjan tarkoituksena oli promota uutta Sonera Sopivan pakettiliittymää, jossa käyttäjät voivat käyttää nettiä kuin kotonaan.

Kaupallinen yhteistyö piti sisällään liudan #roamyourstory-häshtägillä jaettavia Instagram-kuvia sekä kaksi artikkelia, joista ensimmäinen oli Kirje Tromsøsta ja toinen Haudattuja naisia ja uusia ystävyyksiä.


Kumppani: Langvik Congress Wellness Hotel

#Långweekend


S A U N A. Se on kuin kodin sydän, perhe, sisko ja veli, tai olkapää, johon voi painaa otsansa, jolle voi kertoa murheensa ja paikka, jossa voi puhdistaa pahan olon tai ihan vaan rentoutua. Tai se on kuin ystävä, jonka kanssa voi keksiä sen maailman suurimman ajatuksen, kuten minulle kävi Tuotteen geneettisen rakenteen analyysi -opinnäytetyötäni kirjoittaessa sinä kuulaana keväänä 2010.”

Yhteistyöprojektissa majoituin Långvikin kylpylähotelliin, mistä toteutin itseni näköisen tarinan.

Lue artikkeli “Mitä Urho Kekkonen jätti kertomatta?” kokonaisuudessaan täältä.


 

Untitled

Sosiaalisen median sisällöntuotanto

Karttakeskus, Nordic Blogger’s Experience, Mad Cook Show, noin muutamia asiakkuuksia mainitakseni. Olen toiminut useiden suurempien ja pienempien yritysten sosiaalisen median sisältösuunnittelijana ja sisällöntuottajana, sekä suunnitellut sosiaalisen median julkaisukalentereita yhdessä yritysten omien sisällöntuottajien kanssa. Mikäli tarvitset potkua some-preferenssiisi, laita minulle meiliä, niin jutellaan lisää!

 
marinella himari kaukokaipuu
Jo yli 120 000 jaettua #suomiretki-kuvaa

#SUOMIRETKI


“Mikset koskaan kirjoita mökkijuttuja sinne lokiisi?” kysyi isäni eräänä tyynenä iltana jälleen kerran kalalla ollessamme. Se oli oiva kysymys, johon en osannut vastata. Asia jäi vaivaamaan. Luonto, retkeily ja kalastus ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mutta jostain syystä en mieltänyt niitä reppureissulla Aasiaan alkaneen matkablogin sisällöiksi. Kuinka väärässä olinkaan!

Isäni innoittamana perustin keväällä 2014 sosiaalisen median #suomiretki-tempauksen, jonka kautta haastoin ystävät ja kollegat jakamaan kuvia ja tarinoitaan kotimaan kohteista. Pian tempaus otti kuitenkin tuulta siipiensä alle ja levisi kaiken kansan keskuuteen: nyt joulukuussa 2017 kuvia on jaettu Instagramiin jo yli 120 000 kappaletta ja seuraajia on tullut lähes 45 000.

Kampanjan tarkoituksena on innostaa ihmisiä ulos luontoon, retkeilemään, yöpymään tähtitaivaan alla ja dokumentoimaan kaikkia vuodenaikoja. Tule sinäkin mukaan tekemään kampanjaa ja jaa omat luonto- ja retkikuvasi tunnistella #suomiretki!