Atlantti piiskaa päivittäin tätä valkoista hiekkarantaa yli 10 000 aallolla.

Yläilmoista ja kartasta tarkasteltuna Fire Island näyttää hauraalta, melkein liian kapealta pysyäkseen paikoillaan.

Aallot eivät välitä eivätkä hellitä.

Tuulen tuivertamat katajaiset ovat kumartuneet kyhmyrään, mutta niin vain löytyy täältäkin paljon elämää: hiekkadyyneillä tepastelee useita muuttolintuja ja hanhia, eikä vasa emoineen ollut kulkijasata moksiskaan. Hiekan sävyihin camottuneet kanit jäytivät ruohoa pienistä tupsaista osmankäämien heiluessa villisti merituulessa.

Niitä ei pidätellyt mikään.


Fire Island


Fire Islandin portilla seisoo komea vartija, saaren ensimmäinen majakka. Jylhä jököttäjä joutui pian kuitenkin luovuttamaan paikkansa, sillä rakennus ilmeni alkuperäiseen tarkoitukseensa liian lyhyeksi. Nykyinen majakka otti paikkansa vuonna 1858 ja on lähes tuplaten korkeampi.

Tiesittekö muuten, että kaikki majakat ovat väritykseltään ja kuvioiltaan yksilöllisiä?


Fire Island

Fire Island

Fire Island

Fire Island

Fire Island

Fire Island

Fire Island


Saaren länsipäähän vuonna 1858 rakennettu Fire Islandin majakka nauttii kertakaikkisen upeista maisemista. Autiota hiekkarantaa riittää silmän kantamattomiin, meri ei mahda loppua minnekään.

Saaren erikoisesta nimestä on monta tarinaa.

Kerrotaan, että rantahietikolla majailleet merirosvot sytyttivät ryöstöaikaiseissaan tulia houkutellakseen rahtilaivoja rantautumaan. Toiset taas tuumaavat nimen juontavan juurensa myrkkymurattiin, jonka lehdet leimuavat syksyn tullen upean punahehkuisina.

Majakan alakerrasta löytyy historiansa hyvin tunteva näyttely ja pieni matkamuistomyymälä, josta minäkin ostin mukaani sormustimen äidin monikymmenpäiseen kokoelmaan, rinkkamerkkiä unohtamatta. Näyttelytila on erittäin mielenkiintoinen, sillä saarella on värikäs historia. Myrskyiltäkään ei ole säästytty, ja osaan näyttelyn valokuvista on taltioitunut lohduttomia maisemia luontoäidin näytettyä voimansa. Nähtävillä on myös paljon vanhoja lehtileikkeitä ja tietenkin ehtaa varustetta.


Fire Island

Fire Island

Fire Island

Siinä se on, majakan sydän. Tämä pieni lamppu yhdessä hiottujen peilipintojensa kanssa
on pelastanut monia laivoja ja ohjannut ne turvallisille reiteille.Fire Island

Fire Islandin majakka

Fire Island


Tiedättekö, mikä se on? Mermaid’s Purse eli Arielin käsilaukku. Hain muna. 

Miten kauniita asioita luonto synnyttääkään!


Fire Island

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center