Auringonvalossa kylpevä Singapore on aivan uskomattoman kaunis. Iltapukuun verhoutunut Singapore on aivan uskomattoman kaunis. Ja niin oli myös näyttävästä arkkitehtuuristaan ja yli 3 000 kasvilajistaan tunnettu Gardens by the Bay jonka upean miljöön haluan ehdottomasti kuvata seuraavalla reissulla yöaikaan.


Gardens By The Bay Singapore

Gardens By The Bay Singapore

Kasvihuoneiden ja niiden tarvitseman ekoenergian tuottaminen lähes itseriittoisesti on mietitty tarkkaan: osa jännittävistä Superpuista kerää aurinkoenergiaa, osa sadevettä ja osan tehoilla ylläpidetään kasvihuoneiden ilmastointia.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan puutarhan omiin verkkosivuihin: tarjolla on paljon mielenkiintoista tietoa ekopuutarhasta, tulevista tapahtumista ja näyttelyistä sekä iltaohjelmista.Gardens By The Bay Singapore

En ole aiemmin kuvannut detskuja laajakulmalla, sillä siihenhän tuo Canonin EF 16-35mm f/2.8L II USM ei varsinaisesti ole tarkoitettu. Mutta tuli näistä silti ihan hauskoja omalla tavallaan. En siis jaksanut koko ajan vaihdella objektiivia, sillä kuten olette varmasti blogia seuratessa huomanneet, keskityn yleensä laajempiin pintoihin ja maisemiin.

Mutta rakastan silti kukkia aivan mahdottoman paljon.Gardens By The Bay Singapore

Singapore

Gardens By The Bay Singapore

Puiden välille on rakennettu 128 metriä pitkä skywalk, joka etenkin illan pimetessä on mainio paikka öisten kaupunkikuvien taltioimiseen. Läheltä latvastoa löytyy myös panoraama-kahvila.Gardens By The Bay Singapore

Singapore

Singapore

Kahdesta valtavasta kasvihuoneesta jälkimmäinen taisi olla minun, Annan, Julian ja myös oppaamme suosikki. Jos ensimmäisessä ilmasto oli suhteellisen viileä, täällä täyteen loistoonsa pääsivät kaikki trooppiset kasvit ja ilmakin oli sen mukainen: hyvin sumuinen ja kostea.Gardens By The Bay Singapore

Singapore

Gardens By The Bay Singapore

Gardens By The Bay Singapore

Olen monen vuoden ajan kasvattanut kotosalla lihansyöjäkasveja, jopa yrittänyt talvehdittaa niitä. Siitä yrityksestä Kuopion silloinen viherkasvini ei kuitenkaan selvinnyt, eli kuten arvata saattaa kasvi nyykähti. Mutta haaveilen edelleen omasta pienestä terraariosta, jossa kosteusprosentti pysyisi sen verran korkealla, että lihikset eläisivät vuoden ympäri.

Alla olevan kannukasvin olen kuitenkin saanut elämään jopa pari vuotta, mutta silloinen hoitotäti ei saanut pidettyä kasvia hengissä vaihto-opiskeluni aikana.Gardens By The Bay Singapore

Singapore

Gardens By The Bay Singapore

Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy, mutta kupolimaisten puutarhojen sisäänpääsy kustantaa 8–28 Singaporen dollaria ja komea skywalk 3–4 dollaria.

Kaikki hintatiedot löytyvät yhdestä paikasta täältä. Tervemenoa, suosittelen!

Matka on toteutettu yhteistyössä STB:n kanssa.


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center