“We still do not know one thousandth of one percent of what
nature has revealed to us.”– Albert EinsteinIslanti matkablogi

Reilut pari tuntia Raynisfjaran mustalla hiekkarannalla kierreltyämme jatkoimme toisen matkapäivän kulkuamme kohti Þórsmörkin (Thor’s Valley) maisemia, vaan vähänpä tiesimme tulevasta. Eihän meidän kiesillämme ollut mitään asiaa kyseiseen kohteeseen, sillä joen ylitykseen oltaisiin tarvittu ihan rehellinen 4×4.

Ja kyllähän se hetken kirpaisi, sillä aika harvoin tulee tehtyä vastaavia mokia, vaan mitäpä sitä turhia murehtimaan; päätimme lähteä tutkimaan viereistä vuorijonoa – ja kyllä kannatti!


Islanti matkablogi Islanti

Islanti


Kauempaa katseltuna harjanne ei näyttänyt sen kummallisemmalta kuin mikään muukaan kiviröykkiö. Yksikään opaskirja ei myöskään ollut kehottanut tämän paikan tutkimista, mutta kun aikaa kerta oli ja miehillä vahva intuitio, niin mikäs siinä seikkaillessa. Lähdimme ylittämään laakeaa niittyä kohti kauempana siintävää vuoren halkeamaa.

Ja sitten, aivan yhtäkkiä, siinä se seisoi – hemmetinmoinen järkäle, jonka olemus oli kuin ikiajat sitten paikoilleen kivettyneen aromammutin, lajinsa isoimman edustajan.

En ollut uskoa silmiäni, enkä saanut näkymän tuijottamisesta tarpeekseni. Ja kuten kuvasta näkyy, otti myös Marko ilon irti luonnonihmeestä, jonka löytämiseen tarvittiin yksi munaus, roimasti tuuria ja sitä kuuluisaa seikkailumieltä:

jos olisimme vain harmistuksissamme kääntyneet takaisin, olisi tämäkin upea kohde jäänyt ikuistamatta.


Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center