Olen aloittanut tämän artikkelin tuhat kertaa.

En pystynyt kirjoittamaan MENORCASTA kuin muista, sillä tuossa pikkuisessa ja niin hiton pittoreskissa saaressa on jotain omituista ja erityistä. Ihanaa, ihmeellistä – otsaa kurtistuttavan kummallista.

Tekstejä työstäessäni huomasin pian toistavani samaa kaavaa – aloitin, pyyhin kaiken pois, lopetin, ja aloitin taas alusta. Hapatusta! Meni viikkoja kunnes oivalsin, mistä reissukenkää puristaa: Menorca on kokonaisuus, josta pitää kirjoittaa kerralla enemmän, sillä vaikka jokainen näkemäni kohde oli kaunis ja artikkelin arvoinen, ei niistä yksikään olisi tehnyt oikeutta yhdelle elämäni parhaista reissuista, josta kirjoittaminen on suoraan sanottuna aiheuttanut minulle melkoista päänvaivaa.

En ole koko Kaukokaipuun yhdeksänvuotisen historian aikana kirjoittanut ainoatakaan artikkelia, jossa olisin läpikäynyt reissatun maan parhaat puolet, mutta koska elämä ilman epämukavuusalueita ja haasteita on tylsää, aion yrittää. Kuten tiedätte, summaan usein ajatuksiani enemmän ja vähemmän tunnetuilla lainauksilla, jollaista myönnän etsineeni myäs tämän kirjoituksen alkuun.

Ainoa joka kolahti, kuuluu: “The greatest failure is the failure to try.”

Jota minä komppaan: “Jos ei koita, ei voita.”

matkablogi Espanja

Minä rakastan syömistä.

Menorcan herkullisin annos on ehdottomasti paikallisten kalastajien pyytämä ja rantaravintolan kokin laittama hummerikeitto Caldereta de langosta, jonka kanssa tarjoillaan kuivattuja, tummanpuhuvaan ja mausteiseen kastikkeeseen dipattavia leipäpaloja. Me nautimme saaren tunnetuimman herkun Fornellsin kalastajakylässä sijaitsevassa Es Port -ravintolassa.

Menorca

Tilaan gin & tonicin mieluiten auringolaskulla.

Lasillinen mahonilaista giniä maistuu varmasti parhaalta tässä luolaan rakennetussa COVA D’EN XOROIN yökerhossa, joka toimii drinkkibaarina myös päivisin. Sisäänpääsy on kymmenen euron luokkaa, mutta se on pieni summa aivan käsittämättömän kauniista maisemista etenkin auringonlaskun aikaan.

Drinkkien hinnat lienevät täällä koko saaren kalleimmat: mohito kustansaa suurin piirtein saman verran kuin sisäänpääsy, joten paikka ei ole niin kallis, etteikö tänne voisi tulla nauttimaan lasillista tai toista.

Menorca

matkablogi Espanja Menorca

Baleaarienmeri vangitsee maisemamatkailijan.

Koko saari on yhtä suurta upeaa maisemaa, mutta minun silmääni yksi kauneimmista ja kuvauksellisimmista kohteista löytyy CALA DE BINIDALISTA, josta nämä ylä- ja alapuolen maisemakuvat on otettu.

Menorca | Marinella Himari

Menorca | Marinella Himari

Menorca – unelmien majakkasaari.

Majakat, nuo ylhäisessä yksinäisyydessään jököttävät jylhät tönöt, ovat nyrjäyttäneet sydämeni jo aikapäivät sitten ilman minkäänlaista selitystä. Voinkin siis ilokseni kertoa, että saari on jokaisen majakkabongarin paratiisi, sillä kuvattavia kohteita löytyy saaren joka nurkasta ja mitä kauneimmilta paikoilta.

Menorca | Marinella Himari

Menorca | Marinella Himari

Mitä muuta voisin enää toivoa, kuin ne upeat luontokohteet?

Check. Saaren ympäri ei pääse ajamaan (sillä saarta halkoo vain yksi pitkä ja suora tie), mutta sen voi toki kiertää jalan tai hevosella kuten ennen aikaan: lähes 200 kilometriä pitkä hevosten tekemä vaellusreitti CAMI DE CAVALLS nousi oitis omalle lusikkalistalleni.

Mikäki rakastat luontoa ja lintuja, nosta listallesi myös ES GRAUN -luonnonpuisto, jossa minäkin ehdin viettää yhden ihanan iltapäivän. Paikan erikoisuutena lienee sen ilma, joka on kuin hengittäisi raikasta eukalyptysta tai minttua tai tuoretta katajaa. Sen vuoksi tuo luonnonpuisto on yksi pysäyttävimmistä kohteista omilla matkoillani, joilla olen jo melko monta vastaavaa kohdetta saanut tavata.

Luonto on lähellä kaikkialla, ja saaren asukkaat ovat siitä erityisen ylpeitä. Täällä et löydä tienposkesta roskia, ja autoteiden vähyyskin korreloi suojeltavan luonnon arvostukseen. Varaa siis tulevalle reissullesi hyvät retkikengät, sillä pääset kyllä autolla jonkin matkan päähän kohteista, mutta loppumatkan saat aina kävellä.

Menorca | Marinella Himari

Menorca | Marinella Himari

matkablogi Espanja

matkablogi Espanja

matkablogi Espanja

Löydä pienet, piilossa lymyävät rannat.

Sadoista rannoistaan tunnetun saaren helmi on ehdottomasti vartin kävelymatkansa arvoinen CALA MACARARELLETA, jonka turkoosi vesi ei jätä ketään viettelemättä.

matkablogi Espanja

matkablogi Espanja

Koe kuuma katukivetys sandaalien alla.

CIUTADELLA JA MAHON – kaksi upeaa pikkukaupunkia, joissa molemmissa olisin viihtynyt vaikka kuinka kauan. Mainittakoon, että shoppailin täällä enemmän kuin millään aiemmalla reissullani: pienet putiikit ovat täynnä ihania rannekoruja, boheemeja vaatteita ja hapsuhuiveja, käsintehtyjä menorkiineja (joita minäkin ostin yhdet parit) sekä pellavaa, eikä kauniista hamam-pyyhkeistäkään tarvitse maksaa kuin 10 euroa.

matkablogi Espanja

matkablogi Espanja

Ja sitten on teidän vuoronne.

Pitäisikö minun kirjoittaa tulevistakin reissuista tällainen parhaat poiminnat -tyylinen juttu, eli ovatko tällaiset jutut teidän mielestänne kiinnostavia? Jatkoon vai ei?

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center