Kuinka usein te matkustatte kohteeseen juhlimaan kansallista tai kansainvälistä juhlapäivää?

Olen saanut viettää uutta vuotta Italian maaseudulle Imolassa, Jenkkien itsenäisyyspäivää Nykissä, juhannusta Mooselin viinilaaksossa sekä kansallista juhlapäivää Luxemburgissa. Toissa keväänä lähdin Vapun yli reissulle Berliiniin tutustumaan Kreuzbergin Myfest-katujuhlaan.

Berliini

Berliini

Toukokuun 1. kunniaksi kaupungista oli kasvanut kuin jättimäinen Ravintolapäivä: padat ja grillit höyrysivät itsetehtyjä herkkuja, ja naapuripöydässä kasattiin ronskeja drinkkejä. Oranienstrassen ja Görlitzer Park -puiston muodostaman juhla-alueen kadunkulmista löytyi keikkalavoja, taiteilijoita tai trubaruudereja. Kaikki vehreät nurmialueet olivat täyttyneet perheistä ja eväskoreista, jotka piti suojata kuumasti paistavalta auringolta.

Kesä oli päättänyt saapua aikaisin.

Berliini

Berliini

Yksi tilasi hodarin, toinen mohiton, kolmas palan pizzaa, jerky-kanaa, vietnamilaisia kevätrullia, nuudeleita, täytettyjä sämpylöitä ja minä oluen. Toisin kuin kotona Suomessa, täällä ei näkynyt humalapäissään heiluvia ja huutelevia henkilöitä, joiden kanssa pitää aina vähän varoa. Eikä kukaan onneksi riehunut tunnetussa Revolutionäre 1. Mai Demo -marssissakaan, vaikka tuolloin vuonna 2015 osallistujia arveltiin olleen 18 000.

Mikäli muuten etsitte hyvällä paikalla sijaitsevaa edullista ja siistiä majapaikkaa, suosittelen The Cats Pajamas -hostellia, jonka edestä tämäkin vappumarssi kulki. Hostellista voi vuokrata käyttöönsä kätevän kaupunkipyörän, ja aivan nurkan takaa löytyy metro. Naaprikuppiloista saa olutta ja ruokaa, eivätkä kaupatkaan ole kaukana.

Berliini

Kymmentuhatpäisestä juhlakansasta huolimatta oli tunnelma rento ja iloinen – sellainen, minkä minä muistan lapsuudestani. Voi sitä jännityksen riemua, kun viimein saimme käsiimme ne vintiltä haetut ja jo monta vuotta vanhat vappuhuiskat! Tiimarista oli ostettu serpentiiniä, ja äiti täytti saippukuplalelut vihreällä fairilitkulla aina, kun edelliset oli puhallettu taivaan tuuliin.

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Berliini

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center