Cowboy campingia Dronningrutalla

Ulkona tuulee, mutta sisällä mökissä on lämmin. Yöttömän yön aurinko paahtaa niin, ettei ikkunasta leviävässä valokeilassa pysty istumaan kovin pitkään. Kello on vasta 20:25, ja pihalla voisi olla keskipäivä

Ystävät saapuivat eilen Vesteråleniin ja toivat kaikkia sääjumalia uhmaten mukanaan myös auringon. Itseasiassa, niin on käynyt joka kerta, kun joku on saapunut luoksemme kyläilemään. Mutta ystävät tiedetysti tuovat valoa ja iloa elämään, ja kyllä tämäkin saari sen tietää.

Tyyni ja aurinkoinen ilta, toisin sanoen hyvin poikkeuksellinen sääilmiö tällä saarellamme, ei mitenkään mahdollistanut sisätiloissa oleskelua, joten pakkasin retkikamat rinkkaan ja ajoin naapurisaarellemme Støhön. Kolme kaveripariskuntaa saapuisivat vasta kahden–kolmen aikaan aamuyöllä, joten lähdin etukäteen tutustumaan rantaan, jolla en ollut vielä ehtinyt vierailla, vaikka olinkin kuullut siitä pelkkää positiivista.

Kaikki kehut pitivät paikkansa.

 

Dronningruta

 

Kun minä saavuin, viimeiset lähtivät takaisin viereiselle leirintäalueelle.

 

Dronningruta

Dronningruta

 

Sateiden jäljiltä mutainen ja liukas, paikoitellen jopa hieman haastava reitti johdatti vain vajaan kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevalle rannalle, josta voi vain uneksia. Ja nyt, yhtäkkiä, tajuan, että sellainen sijaitsee aivan meidän naapurissamme.

 

Dronningruta

Dronningruta

Dronningruta

 

Näettekö tekin kasvot vuorenseinässä?

 

Dronningruta

Dronningruta

Dronningruta

Dronningruta

Dronningruta

 

Rannalla ei ollut vielä muita, vain hylkeet syvän ja matalan rajalla etsimässä illallista.

Ensi kerralla saavun tänne miehen ja vavan kanssa.

 

Dronningruta

Dronningruta

 

Cowboy camping, tuttavallisemmin taivasalla yöpyminen, lukeutuu majoitsvaihtoehdoista suosikkeihin ja jos vain sää sen sallii, jätän teltan pystyttämättä ja levitän makuualustan ja sille makuupussin pehmeälle ruohikolle.

Niin tein eilen, kun tuulta oli vain 2m/s ja ilta aivan uskomattoman tyyni. Edes sääsket eivät suuremmin kiusanneet, mutta aamulla asia oli toisin, kun aurinko hohkasi makuupussiin niin, ettei sieltä halunnut muuta kuin möyriä pois.

Ja mahdollisimman nopeasti.

 

Dronningruta