Joululahja hankkimatta? Ei hätää!

Mietitkö joululahjaa retkeilevälle läheiselle? Kurkkaa omat parhaat vinkit kirjoista aineettomiin lahjaideoihin!

1. Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin.

Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Suosittelen teosta lämpimästi niin omaan eräkirjahyllyyn kuin lahjaksi talviretkeilyä harrastavalle tai siitä haaveilevalle ystävälle.

Ja jos haluat antaa tänä vuonna sen kaikista ikimuistoisimman joululahjan, anna tämä kirja ja itse tehty lahjakortti yhteiselle talviretkelle!

Halutessasi voit käyttää alla olevaa lahjakorttia. Klikkaa kuvaa, ja lahjakortti aukeaa uuteen välilehteen, josta voit tallentaa kortin itsellesi ja antaa sen ystävällesi.

Tutustu

2. Vaellusvarusteet-opas

Ossi Määtän Perusteellinen varusteopas kertoo, mitä vaellukselle kannattaa ottaa mukaan. Kirja käy läpi kaikki retkeilijän ja vaeltajan eri olosuhteissa tarvitsemat vaatteet ja välineet sekä opastaa myös niiden käytössä ja huollossa.

Teos kattaa vaellusvarusteet laajasti ja seikkaperäisesti retkikeittimistä riippumattoihin ja leijahiihdosta liukulumikenkiin.

Tutustu

3. Retkiruokakirja

Super lahjakas ystäväni Saara Atula on julkaissut upean ja todella visuaalisen Retkiruokakirjan (Cozy Publishing, 2022). Osta kirja täältä!

Tutustu

4. Erältä, eräistä

Luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Tämä teos on minun kirjoittamani. Sitä ovat rakastaneet naiset mutta etenkin miehet, sillä kirja on raikas tuulahdus vanhan eräkirjallisuuden genressä.

Tutustu

5. Vuoden vaellus

Vuosi Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa, kaikki tarpeellinen rinkassa tai ahkiossa, matkaa yhteensä 2 500 kilometriä.

Vuoden vaellus -kirjassaan Erno Saukko kertoo vaelluksestaan ja kohtaamisestaan Pohjolan luonnon kanssa vaellusreittien ulkopuolella, siellä missä ihmisen vaikutus on vähäisin. Pitkistä etapeista ja haastavista oloista huolimatta Vuoden vaellus on hänelle ennen kaikkea elämys, ei suoritus. Luonto ja vuodenajat tarjoavat kokemuksia, jotka eivät hevillä unohdu.

Tutustu

6. Aineettomat joululahjat

Tee joululahjoitus läheisesi puolesta

Jaa jouluiloa ystävällesi ja suojele samalla luontoa. Turvaa koti uhanalaisille lajeille, suojele metsiä, vesiä ja soita, tue ilmastotyötä tai tee yleislahjoitus suomalaiselle luonnolle. Lahjoituksen tehtyäsi voit ladata kortin ja muita joulumateriaaleja, joilla voit kertoa lahjoituksestasi. Suomen Luonnonsuojeluliiton joululahjoitus tekee hyvää ja ilahduttaa luonnonystävää!

Lahjaksi Suomen Luonto

Astu luontotiedon aarreaittaan ja koe luonnon lumo! Suomen Luonnon tilaus on hyvän mielen joululahja, sillä lehden tuotot käytetään kokonaan Luonnonsuojeluliiton työhön. Joulutarjous 59,50€ sisältää kymmenen lehden numeroa sekä lukuoikeuden digipalveluun vuodeksi 2023.

Ilmastolahjat ystävälle

Toisenlainen Lahja tarjoaa monenlaisia ilmastolahjoja puuntaimista siemenlajikkeisiin ja työkaluihin. Kurkkaa ainakin Ilmastolahja naiselle sekä Mehiläispesä, joka auttaa kehitysmaiden köyhimpiä ihmisiä toimeentulon hankkimisessa.

Vuodenkierto-luontokirjoituskurssi

Itselle tai lahjaksi: Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin Vuodenkierto-verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Kuten Lapin Kansan kirja-arvostelussa Vaella, kalasta, rakasta (12/21) todettiin: “Tuulinen, suojaton, kylmä ja kaukainen mökki keskellä karua saarta osoittautuu turvapaikaksi, jonka jokaiseen vetoisaan nurkkaan Himari sanoittaa omalla ainutlaatuisella kielellään lämmön.”

TutustuOsta lahjakortti kurssille

Mukavaa joulunodotusta!

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden  kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center