Högberget ja Kansainvälinen Äiti Maan päivä

Maan päivä, 22. huhtikuuta. Ajatuksia: Vierailin tovi sitten Suomen Kansallismuseossa, jonka seinälle kirjoitettu teksti nosti kylmiä väreitä. Oliver, 9v, toivoi tulevaisuudelta näin: ”Maailmaan tulisi lentävä auto. Sataisi rahaa ja hampurilaisia ja toiveet tulisivat toteen. Ja tulisi toinen maapallo.”

Kuka hentoisi kertoa Oliverille, ettei toista maapalloa tule?

Muistan, kuinka vielä Helsingissä asuessani kutsuin kansainvälisen Earth Hourin iltana ystäviä syömään, juomaan ja nauramaan – kynttilän valossa. Puhelimet saivat jäädä, eikä niitä räpelletty koko iltana. Ei tarvinnut. Tunnin mittaisen sähköttömän hetken jälkeen tuntui kuitenkin turhalta laittaa valoja päälle, joten päätimme jatkaa tunnelmointia pienten tulisydänten loisteessa.

Vuotuinen Maan päivä järjestetään 22. huhtikuuta

YK:n yleiskokous on huhtikuun 22. päivän Kansainväliseksi Äiti Maan päiväksi. Maan päivän tarkoituksena on muistuttaa meitä siitä, että eläisimme arjessamme harmoniassa luonnon kanssa ja jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.

 

Maan päivä

 

“We came all this way to explore the moon, and the most important thing is that we discovered the earth.” — William Anders, Apollo Astronaut

 

Maan päivä HÖGBERGET

Maan päivä HÖGBERGET

 

50-vuotias Earth Day ja Maan päivä

Tiesitkö, että Earth Dayta on vietetty jo 50 vuotta? Päivä on laittanut vauhtia ympäristölakeihin ja yhdistänyt ihmisiä ympäri maailmaa ympäristönsuojeluun.

Lue Linnaistensuon hiilinielusta – ihmisten huolinielusta. »
Lue myös KAUKOKAIPUUn muita suotarinoita. »

Earth Hourin juhlaillallinen

”Minulla oli syyni saapua ja pesiytyä Vesteråleniin: haluan oppia ja dokumentoida kaiken mahdollisen Pohjois-Norjan kalastuskulttuurista sekä perinteisistä kalanvalmistustavoista.

Muistanette taannoisen juttuni skreistä, arktisesta vaellusturskasta, jota juhlitaan täällä ystävänpäivän tienoilla. Kysyin Laurilta, voisiko hän opettaa minulle kapakalan eli perinteisen kuivakalan valmistuksen, eikä vastausta tarvinut arvailla. Tietenkin hän opettaisi!”

Lue juttu Earth Hourin juhlaillallisesta pohjoista omavaraisuutta kunnioittaen. »

 

Maan päivä HÖGBERGET

 

Muistetaan aina, mistä olemme lähtöisin. Pidetään luonnosta huolta, sillä jokaisen päivän tulisi olla Maan päivä.

 

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center