Olen sitä mieltä, että luonto on retkeilijän paras mauste.

Vaikka voi ja suola kovina haastajina pitävätkin perää.


Eväsretki


Aurinkoisen alkuillan kunniaksi pakkasin retkireppuun aiemmin päivällä kasaamani keittoainekset sekä Primuksen kevyen kaasukeittimen, lorautin muovipulloon yhden naisen verran valkoviiniä ja lähdin kesäillan viettoon ihan viereen, veden ääreen.

Karhusaaren kiviseltä rannalta löytyi pieni sopiva kohta, jolle levitin viltin ja viltille kesämakuupussin – ihan varmuuden vuoksi vain, jos merituuli vaikka olisi sattunut yllättämään.

Vaan varauduin turhaan: sää oli lempeä ja lämmin, vain vesi oli viileää ja kylmensi rannan kivenkoloon ankkuroidun viinin.


retkikeitin


Vaikka toteutankin kevyen repun ja grammanviilauksen ideologiaa, ovat lähiretket hyvä tapa poiketa tavoistaan: kukkakaalilla, sienillä, kevätsipulilla, porkkanalla sekä tuoreella korianterilla ja chilillä terästetty kalakastikepohjainen riisinuudelikeitto maistui varmasti paremmalta, kun sai rauhassa tekeytyä kauniin lasikannen alla.

Törmäsin nimittäin tuohon Riihimäen purnukkaan taannoiselta kirpputorikierroksella, ja äitini oli sitä mieltä, että se pitää ehdottomasti hankkia. Tuumasin samaa, sillä tuossa kannestaan tiivistettävässä ja metallikahvalla suljettavassa löydössä oli ainesta sisäisen visualistini mielimään viiden tähden retkimuonituksen esillepanoon.


Eväsretki

Eväsretki Eväsretki

Eväsretki

Eväsretki

Karhusaari

Sillä miksei järjestäisi joskus arkeensa pientä luksusta?


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center