Kevyesti kairassa: Kevytretkeilijän opas

Kuten aiemmin kerroin, ”Pakkaamisen käsikirja” jäi minun osaltani kirjoittamatta. Sen sijaan odotan painosta ensimmäistä kaunokirjallista teostani.

Niin jännittävää!

Kaiken huipuksi Kevyesti kairassa -blogia kirjoittavan Ossi Määtän KEVYTRETKEILIJÄN OPAS (SKS) julkaistaan ihan pian. Onnea upeasta suorituksesta, Ossi!

Ja kiitos, kun kutsuit minut esikoisesi sivuille vierailevaksi kynäilijäksi. Vaikka tässä on jo joitain vuosia ehditty harjoittelemaan, ei grammanviilaus todellakaan aina mene putkeen. Ja siitä pääsette lukemaan kirjoittamani tarinan kyseisen oppaan sivuilta.

Mutta juuri nuista tarinoistahan Kaukokaipuu on tunnettu, elämänmakuisista ja aidoista kertomuksista sekä itselle nauramisen taidosta.

 

Kevytretkeilijän opas

 

Kirjan sisältö tiivistetysti:
★ Asiantuntijan kattavat ohjeet rinkan keventämiseen aina periaatteista tarkkoihin varustelistoihin
★ 225 sivua tämän hetken parasta tietoa retkeilyvarusteista ja -taidoista
★ Kattavat ohjeet pitkien erävaellusten suunnitteluun
★ Hieno kuvitus suomalaisilta valokuvaavilta kevytretkeilijöiltä, paljon havainnollistavia piirrustuksia
★ Runsaasti uusia aiheita joista suomalaisessa eräkirjallisuudesta ei ole vielä kirjoitettu lainkaan
★ Lisänä neljä kirjoitusta kevytretkeilystä suomalaisilta huippuvaeltajilta

Lue lisää ja tilaa Ossin kirja ennakkoon täältä.

 

Valtavaaran-monni-1

 

”Miksi valita kevyt reppu? Miten kevennän vaelluksen varusteita? Kevytretkeily on retkeilyn koulukunta, jossa kiinnitetään erityishuomiota varustuksen painoon. Se on peräisin Yhdysvaltojen pitkiltä vaellusreiteiltä, kuten Pacific Crest Traililta (4 265 km) ja Appalachian Traililta (3 500 km), mutta soveltuu erinomaisesti myös suomalaiseen luontoon.

Kevytretkeily on myös suomalaisessa vaelluksessa hyvin nopeasti kasvava trendi. Ongelmana on ollut suomenkielisen ja suomalaisiin erämaihin testatun tiedon puute. Kevytretkeilijän opas paikkaa tätä aukkoa erinomaisesti. Se on ensimmäinen kevytretkeilyyn keskittyvä suomalainen opaskirja.” (Lähde: Kevyesti kairassa)

En malta odottaa, että saan kirjan käsiini ja tulevien retkien suunnittelun tueksi! Vaikka monet teistä tietävät, että Kaukokaipuussa on reissattu viimeiset 10 vuotta lähestulkoon pelkillä käsimatkatavaroilla, Ossin kirjoittama opas tulee ihan todelliseen tarpeeseen. Siksi olen varma, että Kevytretkeilijän oppaan (SKS) avuin myös Kaukokaipuussa kuljetaan jatkossa aina vain kevyemmin kairassa.

Pääsette lukemaan kirjasta enemmän, kunhan saan teoksen käsiini ja maltan laskea sen käsistäni.

Mikäli myös sinä haluat saada oppaan ensimmäisten joukossa ja vieläpä oikein sopivalla tarjouksella, tiedät, miten toimia.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center