Kirja- ja karttauutuuksia retkeilijöille

Karttakeskus on jälleen kerran ilahduttanut retkeilijöitä uusilla kovakantisilla ja kestävillä karttatuotteilla.

Missä sinä aiot retkeillä vuonna 2021? Miltä kuulostaisi kotimaan automatka Suomen upeimpiin luontokohteisiin? Tai kenties alatyylisia paikkoja kiertävä road trip Mulkkujenvälistä Tissin kautta Pierunoroon? Kummin vain, nappaa Karttakaupasta uudistettu Autoilijan Tiekartta Suomi 2021 -painos!

Kaksipuolinen kartta sopii reitin suunnitteluun, kun ajetaan pitkää matkaa. Selkeän tiestön ja nimistön lisäksi mukana on palvelu- ja matkailutietoa: huoltoasemia, leirintäalueita sekä esimerkiksi rajanylityspaikat. Kartan reunukseen on koottu paikannimihakemisto, välimatkataulukko ja yleisimmät liikennemerkit.

Uusista ulkoilukartoista ovat ilmestyneet Helvetinjärvi–Seitseminen ja Ruka–Oulanka–Karhunkierros. Niistä lisätietoa alempana.

 

Finland-Road-Map-2
Uusittu Autoilijan Tiekartta Suomi on käännetty myös saksaksi, ruotsiksi ja venäjäksi.

 

Helvetinjärvi–Seitseminen ulkoilukartta

Ulkoilukartta Helvetinjärvi Seitseminen kattaa Pirkanmaan suosituimmat retkeilykohteet, eli tietenkin Siikanevan, Riuttaskorven, erämaisen Pukalan ja Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen, joka valittiin Vuoden 2020 retkikohteeksi. Siikaneva on Pirkanmaan laajin suoalue, jonka lähellä sijaitsee myös Siikajärven retkeilyreitistö Orivedellä.

Lue retkitarina rotkojärvistään tunnetusta Helvetinjärven kansallispuistosta ja Helvetinkolusta »
Lue talviretkestä erikoiselle Oriveden Eräpyhälle »

Seitsemisen kansallispuiston harjumaisemista löydät Etelä-Suomen upeimman aarnimetsän mutta myös savottahistoriaa ja suoluontoa. Pirkan taival -reitistö yhdistää puiston Pirkanmaan muihin retkikohteisiin, kuten Riuttaskorven virkistysmetsään.

Onko Seiseminen Suomen onnellisin kansallispuisto?

Karttojen materiaali on täysin vedenpitävää ja kestää lähes rajattomasti taittamista, eikä se repeä helposti normaalissa karttakäytössä. Ominaisuudet säilyvät myös pakkasessa ja helteessä.

 

Karttakeskus
Retkikenkää vipattaa jo.

 

Ruka–Oulanka–Karhunkierros ulkoilukartta

Kuusamon ja Sallan rajamailla sijaitseva Oulangan kansallispuisto on upean erämainen ja siitäkin huolimatta suhteellisen helposti lähestyttävä luontokohde. Maisemat tarjoavat upeita näkymiä niin koskien kuohuja, silmänkantamattomiin aukeavia etäisyyksiä sekä puhdasta, koskematonta luontoa rakastaville retkeilijöille.

Kuusamon alueella sijaitsevat muun muassa suomalaisten rakastama vaellusreitti Karhunkierros, koko Oulangan kansallispuisto, Rukan matkailukeskuksen ympäristön päiväretkireitit ja ladut sekä Kuusinkijoen houkuttelevat kalastuskohteet. Kartan avulla löydät parhaat nähtävyydet: Kitkajoen kosket, kallioiset vaarat, Kiutakönkään putous sekä ympäröivät laajat erämaat ovat kaikki ulottuvillasi. Parhaista päiväretkikohteista on mukana tarkemmat karttaotteet.

Valtavaaralaisia ajatuksia »
Oodi Kuusamolle ja Niskakoskelle »

 

kansallispuistot-tutuksi
Kansallispuistot tutuksi – retkeilijän opas on erinomainen teos omien kansallispuistoretkien suunnitteluun.

 

Suomen Kansallispuistot tutuksi

Suomen kansallispuistot suojelevat luonnon monimuotoisuutta ja maamme komeimpia metsiä, järviä, suoalueita, kallioita, luolia, kuruja, tuntureita ja laajoja erämaita. Kansallispuistot ovat kaikille avoimia matkakohteita, joissa vierailtuaan tajuaa, ettei Suomesta tarvitse lähteä toisaalle.

Vankkaan kovakantiseen kirjaan on koottu aiemmin ilmestyneiden neljän Kansallispuistot tutuiksi -kirjan puistojen lisäksi viisi valtion retkeilyaluetta; Evo, Iso-Syöte, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Ruunaa. Kaikkien kansallispuistojen osuudet on tätä teosta varten uudistettu ja päivitetty.

Tutustu Suomen kansallispuistoihin täällä »
Tutustu yli 300 kotimaan vinkkiä nivovaan Suomi-oppaaseen »

 

Karttakeskus
Joppekin (@retkinikkari) tietää, että Karttiksen kartat ovat parhaita. Kuva: Patrick Degerman

 

Villi kortti

Olen vinkannut aiemminkin Euroopan kauneimmat kansallispuistot -teoksesta, jonka voi nyt tilata Karttakaupasta huokeaan viiden euron hintaan. Kirja on mitä mainioin ja suosittelen sitä lämpimästi oman retkikirjastosi valikoimaan.

Tutustu tuotteeseen Karttakaupassa »

 

Karttakeskus
Muutamia suosikkeja omasta retkikirjastosta.

 

Toim. huom. Julkaisu on tehty omasta ilosta, eikä siihen ole liitetty kaupallisia linkkejä. Suosin itse Karttakaupan tuotteita ja valikoimaa, sillä heidän karttansa kestävät lähes ikuisesti, mikä myös omalta osaltaan säästää luontoa, kun ei koko ajan tarvitse olla uusimassa karttoja.