Syksy on näytellyt elämässäni usein ennenkin uusien alkujen aikakautta.

En tarkoita, että kaikki menisi uusiksi vaan päinvastoin – jo kylvetty maaperä alkaa korjata satoaan, ja minä saan aamulla ulos Kallion varakodista kävellessäni pukea ylleni rotsin lisäksi leveän hymyn.

Kun ei ole poikennut polultaan vaan jatkanut jääräpäisesti omissa jäljissään, alkaa pikkuhiljaa oppimaan enemmän itsestään, tekemisistään, kokeiluistaan ja onnistumisistaan. Myös siitä, mitä voisi tehdä vielä paremmin.

Mitä siis tapahtui unelmille?

Ne kasvoivat viime viikolla aivan uusiin mittoihinsa, kun Suomiretki kutsuttiin mukaan Metsämessuille.


Retki


Tämä on niin hieno tilaisuus innostua, inspiroitua, oppia ja verkostoitua sekä tuoda oma äänensä kuuluviin, että haluan kutsua mahdollisimman monta muutakin metsämielistä tekemään yhteistä tapahtumaa. Mukaan on jo nyt lähtenyt aivan huikeita retkeilypoliittisia tahoja, puhujia ja valokuvaajia, mutta vielä on tilaa.

Tartu siis tilaisuuteen, sillä tämä hetki on myös sinua varten.


Retki

Tule mukaan Suomiretken ständille!

Julkaistu Facebookissa 27. syyskuuta

”Minä muistan kaikki ne ihmiset, jotka ovat vuosien varrella innostuneet vierelläni ja tukeneet tekojani, touhunneet asioita kanssani. Uskon yhdessä tekemiseen sekä kaksinkertaiseen iloon, minkä vuoksi haluan jakaa tänään tarjoutuneen huikean mahdollisuuden kaikkien teidän metsämielisten kanssa!

Intohimosta kotimaanmatkailuun perustamani #suomiretki-kampanja on kutsuttu mukaan Metsämessuille, joita vietetään 11.-13.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa ja jotka toimivat osaltaan etkoina Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen 2017. Vuoteen, jonka teemana on LUONTO.

Ständi on iso (tai valtava jos halutaan), ja sen tarkoituksena on retkineuvolan tapaan tarjota vinkkejä ja inspiraatiota retkeilyyn, varusteisiin ja upeisiin kotimaankohteisiin – ihan niihin helpoimpiinkin, sillä Suomiretken tarkoituksena on ennen kaikkea madaltaa kynnystä lähteä ulos luontoon. Se kun ei oikeasti vaadi viimeisen päälle varusteita tai heti ensimmäisenä viikon tai kahden vaellusta Lappiin, vaikka toki niistäkin tällä ständillä keskustellaan! Yksi jo sovittu puhujavuoro nimittäin käsittelee eräänkin kulkijan ihka ensimmäistä solo-vaellusta Pallas-Yllästunturin kansallipuistoon.

Ständi toimii myös ihan vaan kohtaamispaikkana kaikille kotimaanmatkailusta kiinnostuneille tyypeille: noviiseille ja konkareille. Kysyjille ja vastaajille, eli:

Mistä sinun mielestäsi Suomiretken ständillä pitäisi keskustella tai jakaa tietoa? Mistä haluaisit kuulla? Haluaisitko päästä hypistelemään vaellusvarusteita, kokeilla ryömiä telttaan, maata retkipatjalla tai kysyä, mitä se absidi oikein tarkoittaa? Tulisitko esittämään juuri ne kysymykset, joita olet aina miettinyt, mutta joita et syystä tai toisesta ole jaksanut selvittää tai kehdannut kysyä?

Vai haluaisitko kenties itse estradille ja pitää vaikapa 20 minuutin esityksen tai tietoiskun aiheesta, joka vetää sinut metsään? Tulisitko pitämään solmutuntia? Kuka kertoisi retkiruokavinkkejä? Kertoisitko miten valmistaudut retkelle? Entä valokuvausretkelle?

Myös yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus osallistua.

Jos innostuit tai tiedät jonkun, joka sopisi mukaan tekemään, puhumaan tai vaikka vaan hengaamaan, tai kenen ainakin pitäisi saada kutsu bileisiin jos sellaiset saadaan järjestettyä, niin laita minulle meiliä osoitteeseen marinella.himari@gmail.com tai viestiä Kaukokaipuun FB-sivun kautta.”


Retki


Teen tämän siksi, koska minulla on siihen mahdollisuus ja no, eivätkö unelmat ole toteuttamista varten?

Minun unelmani on jo pidemmän aikaa ollut olla mukana edistämässä kotimaanmatkailua, innostaa ja inspiroida muita luontoon ja liikkumaan. Jakaa tietoa ja taitoa, osallistaa ihmisiä. Teen kaiken omasta vapaasta tahdostani, niin sanotusti intohimosta ja rakkaudesta lajiin eli: en saa tästä palkkaa vaan aivan helvetin hyvän mielen.

Tuu mukaan!

xo, Nella

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center