“Not all treasure is silver and gold.”

– Pirates of the CarribeanPurjelaiva Ingrid


ALL HANDS HOAY! huutaisi oikea piraatti, ja maakravulla tulisi kiire kannelle. Laivan rappuset ovat kapeat, ja vaikka meri keinuttaa lähellä laituria vain kevyesti, pitää varoa, ettei jaloissa ole mitään, mihin hädin tuskin laivaan ehtinyt sankariseikkailija voisi kompastua.

Olin kai niin innoissani tulevasta purjehduksesta, että hyppäsin Kampista väärään suuntaan kulkevaan bussiin.

Kuinka niin voi edes käydä?


Purjelaiva Ingrid


Nappasin sitten lennosta taksin kuin New Yorkin kaduilla konsanaan, ja hurautin Hankolaiturille, jossa minua odottivat purjelaiva Ingrid sekä miehistöllinen Instagramin kautta tavattuja ystäviä.

Tuo kuvasovellus on tuonut elämääni niin suunnattoman määrän iloa ja uusia ihmisiä, ettei sitä oikein osaa uskoa todeksikaan.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Punaisten purjeiden Ingrid rakennettiin vuonna 1932 ammattikäyttöön Pohjanmeren tyrskyihin. Tehtyään täyden päivätyön tanskalaisena kalastusaluksena, kunnostettiin kaunokainen perusteellisesti Ruotsin Simrishamnissa, minkä jälkeen se löysi uuden kodin Itämerta seilaavana charter-aluksena erään tummansiniseen poolovillapaitaan sonnustauneen merimiehen kotoa.

Vasta Topin ja Eetun isän tavattuaan ymmärtää, miten meri voi pukea miestä.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Olin juuri vaipunut mahtaviin mielikuviin kaikista niistä vuosikymmenten aikana seilatuista tyrskyistä, kunnes…

“Nella! Sun vuoro kiivetä kokkaan!”

Yritin vaan en uskaltanut, joten tyydyin ottamaan kuvia Samista, joka keikkui laivan nokassa kuin vanha tekijä. En kuitenkaan malttanut olla kipuamatta narutikkaita ylös maston puoleen väliin, ja niin sain minäkin hetkeni purjelaivan hurjapäänä.

Kannatti uskaltaa.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Laineet laittoivat purjelaivaan vauhtia, ja välillä mentiin sellaista kylkimyyryä, että maakrapua hirvitti.

Mikä mieletön kokemus!


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Insta Crew

Ihan koko miehisto ei mahtunut mukaan tähän otokseen, joten Konstan, Villen, Samin, Julian ja Aten lisäksi kuvasta puuttuvat vielä Riku, Jaakko, Maria, Joonas sekä Eetu ja Topi, purjelaiva Ingridin kansipojat ja kesäisen purjehduksen järjestäjät.Onneksi Joonas hoiti homman minun puolestani.


Helsinki

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center