★ Kaupallinen yhteistyö: Outdooractive

 

Outdooractive – Suomen laajin reitti- ja matkakohdeopas luonnossa liikkujalle

Ei väliä liikutko jalan, vesillä tai vaikka kaksipyöräisellä: Suomen laajin reitti- ja matkakohdeopas tarjoaa kiinnostavia vinkkejä yli 30 eri aktiviteetille! Lisäksi suunnittelet sovelluksen avulla omat reitit, jotka voit myös tallentaa käyttöösi ja jakaa ystävillesi.

Onko Outdooractive jo tuttu? Outdooractiven sivusto on suunnattu kaikille luonnossa liikkujille. Lisäksi heiltä löytyy mainio sovellus, jonka avulla voit tutkia uusia matkakohteita ja reittejä tai vaikka suunnitella omia retkiä!

Olit sitten aikeissa lähteä retkeilemään, vaeltamaan, pyöräilemään, melomaan, lumikenkäilemään tai polkujuoksulenkille, löydät kiinnostavat kohdevinkit kätevän hakutoiminnon avulla.

🗺️ Tutustu ja selaa reittejä →

Hyödynnä alekoodi!

Outdooractiven Pro- ja Pro+ -jäsenyydet etuhintaan:
10 € pois ensimmäisen vuoden hinnasta koodilla MONNI10Y

Aktivoi ilmainen kokeilujakso

outdooractive

Tallenna omat reitit ja jaa ne kanssaretkeileville!

Yksi sovelluksen parhaista eduista on, että voit tallentaa valmiit reitit käyttöösi ja jakaa ne halutessasi muille kanssaretkeilijöille. Selainversion lisäksi Outdooractivella on myös oma applikaatio, jonka voit ladata puhelimeesi.

Toinen erinomainen etu on se, että voit lisätä reittipisteet suoraan kartalle. Tämän jälkeen Outdooractive etsii sinulle parhaan reittiehdotuksen. Kätevää!

🧭 Rekisteröidy ilmaiseksi →

 

Levin maastopyöräreitit

 

Hyödynnä ja inspiroidu valmiista reittivinkeistä!

Outdooractiven sivustolta löytyy myös valmiita reittivinkkejä, jotka voi ottaa omaan käyttöön. Vaihtoehtoja ja kohdevinkkejä löytyy todella paljon.

Tutustu ainakin näihin:

 

Ritaojan kierros kotikylässäni Lakselvissa on varmasti monille tuntematon päiväretkikohde. Maisemat tällä reitillä ovat upeat, ja kohde sopii koko perheelle.

 

Kolme suosikkikohdettani Finnmarkissa

Otin Outdooractiven testiin ja julkaisin myös teidän iloksenne kolme suosikkireittiäni täältä Finnmarkista. Mikäli aiot reissata täälläpäin Norjaa tänä kesänä, haluat varmasti kokea nämä huikeat kohteet!

Aloitetaan ihan meidän kodin nurkilta, upealta Ritaojan kierrokselta. Kohteesta, jonka reitin varrelta löytyy mielestäni yksi Pohjois-Norjan kauneimmista maisemista.

 

porsanger

 

Reitti 1: Lohtivaaran karun kauniissa, puuttomissa maisemissa

Lohtivaaran tuntureilla puikkelehtiva Ritaojan luontopolku on helppokulkuinen, ja koska ollaan jo valmiiksi varsin korkealla merenpinnasta, nousumetrejä ei kerry ihan hirveästi.

Pitkäksi venyneen tunturin laelta pääsee jo aivan reitin alkumetreillä ihailemaan lännessä avautuvaa Brennelvdalenia, norjan-suomalaisittain Palojovenlaaksoa. Kuulostaa siltä, kuin oululainen ystäväni olisi keksinyt nimen. (Terveisiä Piialle!)

 

Reitti 2: Silfarin kanjoni, Porsangerin piileskelevä helmi

Jääkauden jälkeisten sulamisvesien ja tuhansia vuosia kestäneen eroosion synnyttämä, myös Euroopan suurimpana valjastamattomana kanjonina tunnettu Silfar on mainio päiväretkikohde Pohjois-Norjaa autolla kiertäville matkailijoille.

Parkkipaikalta on vain lyhyt jalkamatka henkeäsalpaavan upeisiin kanjonimaisemiin. Selviät tässä kohteessa hyvin kevyelläkin varusteella, mutta muista kamera! Turkoosina pauhava vesi yhdistettynä jylhiin kallioihin on näkynä uskomaton.

Ja jos haluat, pakkaa mukaan myös uikkarit ja pyyhe. Joen alajuoksulta, aivan alemman parkkipaikan vierestä, löytyy rauhaksiin virtaava uimapooli, jossa voit pulikoida ja sukeltaa. Näin kirkasta vettä et ole monessa kohteessa nähnyt!

 

Reitti 3: Luovttat (Rullesteinsfjæra) – Finnmarkin satumainen rullakiviranta

Luovttat (Rullesteinsfjæra) on Finnmarkissa sijaitseva luonnon muovaama ja hyvin erityislaatuinen rullakiviranta, jonka pyöreiksi hiotuneita värikkäitä kiviä ei tohdi uskoa todeksi. Kun laineet osuvat rantaan, sileiksi hioutuneiden kivien ääntä voi verrata marmorikuulien helinään-

Kivet ovat kuin jalokiviä, ja saat pomia niitä mukaan muutaman.

Linkkivinkit kootusti

Jos aiot suunnata Finnmarkiin tänä kesänä, lataa Outdooractive-sovellus ja pääset navigoimaan näillä reiteillä vaivatta. Lisäksi Outdooractivesta löytyy tuhansia muita kohteita niin Suomesta kuin ulkomailta – ei siis väliä, missä retkeilet tai vaellat, sillä sama sovellus käy kaikkialla!

Hyödynnä alekoodi!

Outdooractiven Pro- ja Pro+ -jäsenyydet etuhintaan:
10 € pois ensimmäisen vuoden hinnasta koodilla MONNI10Y

Aktivoi ilmainen kokeilujakso

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center