Sodankylän Kommattivaara on kuin talvinen postikorttimaisema

Aivan Sodankylän keskustan tuntumasta löytyy paikallisten suosima ulkoilukohde, Kommattivaara, jonka huipulta aukeavat upeat postikorttimaisemat yli kauniin talvimaiseman.

Sodankylästä on kuin varkain muodostunut Lapin kotipaikkani. Ei vähiten siksi, että siellä asuu hyvä ystäväperhe, vaan myös siksi että kaupungista löytyy monipuolisia ulkoilukohteita, jotka ovat varsin helposti saavutettavissa. Kommattivaara on niistä yksi.

Kommatissa tykkypuut kumartavat talviretkeilijälle, ja taivas hohkaa kaamokselle tuttua hennon hileistä vaaleanpunaista. Vain lyhyt nousu, ja Kommattivaaran maisemat mykistävät: ei uskoisi, että näin vaivattomasti voi päästä Lapin upeisiin postikorttimaisemiin.

Kommattivaaran huipulta aukeaa kaunis talvimaisema moneen ilmansuuntaan.

Kommattivaara
Kommattivaara
Kirkkaalla säällä Kommattivaaran huipulta aukevat upeat maisemat. Kommatti on erinomainen päiväretkikohde myös muina vuodenaikoina.

 

Kommattivaara sijaitsee noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Sodankylän keskustasta. Autolla pääsee kapeahkoa ja mutkittelevaa tietä lähelle vaaran huippua. Jätä auto parkkipaikalle, jonka vierestä löytyy välinevuokraamo ja pieni kahvila.

Rohkeimmat pakkaavat mukaan myös talviuintivarusteet ja pyyhkeen, sillä vaaran juurella sijaitsee Kommattilampi, jossa pidetään talvisin avantoa. Avantokausi kestää 1.11.-30.4., ja Kommatin avantouintivuorot ovat maanantaisin ja torstaisin klo 16-21. Kertamaksun (5€) voi sujauttaa saunalla olevaan postilaatikkoon tai maksaa mobiilimaksuna.

 

Kommattivaara
Kommatin jylhä jököttäjä.

 

Lisäksi Kommattivaarassa laskettelet Lapin kauneimmissa maisemissa kaikessa rauhassa, ilman ruuhkan tai kiireen tuntua. Tutustu laskettelukeskuksen palveluihin Visit Sodankylän verkkosivuilla.

Kommatista pääsee myös moottorikelkkareitille. Hiihtämistä harrastavien iloksi alueella sijaitsee paljon latuja. Löydät latukartan ja latujen huoltotilanteet täältä.

 

Kommattivaara
Jo puolessa matkaa Kommattivaaran huipulle aukeaa kauniita näkymiä.

 

Kirkkaalla säällä Kommattivaaran huipulta aukeavat näkymät yltävät Oratunturille asti. Omalla päiväretkelläni oli kuitenkin varsin utuinen sää, joka teki omanlaistaan oikeutta satumaiselle maisemalle. Toisin sanoen, Kommatti sopii mainiosti ympärivuotiseksi päiväretkikohteeksi.

Huipulla voi kierrellä kaikessa rauhassa ja etsiä toinen toistaan parempia kuvakulmia – kuten retkikaveri Jonna minut ikuisti. Toivottavasti pääsen seuraavalla päiväretkellä kuvaamaan myös revontulia.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Monni Himari (@monnihimari) jakama julkaisu

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center