Tilava kolmen hengen teltta on mukava majoite kahdelle

3 hengen teltta sopii kolmen kaveruksen tai pienen perheen liskäsi myös tilavaksi majoitteeksi kahdelle hengelle. Lue vinkit kolmen hengen teltan hankintaan!

Olen kerännyt tähän artikkeliin omat vinkkini kolmen hengen teltoista, joita olen päässyt testaamaan aiemmilla retkilläni ja vaelluksillani. Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä myös sinulle, mikäli suunnittelet vastaavan majoitteen hankkimista!

Kolmen hengen teltassa majoitut tilavasti

Kuten edellä mainittu, kolmen hengen teltta sopii hyvin pienelle perheelle ja tilavaksi majoitteeksi kahdelle retkeilijälle. Onpahan minulla eräskin ystävä, joka majoittuu aina yksin kolmen hengen teltassa, sillä hän haluaa mahduttaa rinkan ja muut varusteet sisään telttaan sekä samalla nukkua mukavasti – ja hyvin tilavasti.

Monet 3 hengen teltat sopivat kuitenkin jopa neljälle hengelle, mallista riippuen. Tiukan paikan tullen kolmen hengen teltassa voi majoittua viisikin ihmistä (kuitenkin vähän sikin sokin päällekkäin)!

Markkinoilta löytyy vaihtoehtoja niin kolmelle vuodenajalle kuin pelkästään talvitelttailuun, joten ennen teltan hankintaa eli ihan alkuun kannattaa aina miettiä, millaisissa olosuhteissa telttaa todennäköisesti käytät.

 

kolmen hengen teltta

 

Fjällräven Abisko Lite 3 – kevyt kolmen hengen teltta

Fjällräven Abisko Lite 3 on erinomainen kolmen hengen teltta, sillä tämä suhteellisen kevyt ja säänkestävä tunneliteltta painaa vain 2,6 kiloa. Majoite toimii rakenteensa ja materiaaliensa ansiosta hyvin ympärivuotisessa käytössä: teltan materiaali on vahvaa silikonikäsiteltyä ripstop-polyamidia.

Eteisessä eli abisidissa on tilaa rinkoille ja jalkineille, minkä lisäksi siellä on mukava kokkailla huonommalla säällä.

Fjällräven Abisko Lite 3:n lyömätön etu on siinä, että ulkoteltan molemmat päädyt voidaan rullata ylös, mikä auttaa ilmanvaihtoa. Näin telttaan ei myöskään läkähdy kuumina kesäpäivinä. Lisäksi teltassa on kaksi ovea: yksi oikealla ja yksi vasemmalla puolen eteistä.

 

kolmen hengen teltta

 

Abisko Lite 3:ssa on kaksi kaarta ja ulkotelttaan ”napittamalla” kiinnitetty sisäteltta, minkä vuoksi malli on nopea pystyttää, eikä sisäteltta altistu kosteudelle edes sadesään aikana.

Tuotetiedot:
Paino: 2.65 kg
Pakkauskoko: 43 cm x 12 cm
Ulkoteltan vesipilariarvo: 3000 mm
Lattian vesipilariarvo: 6000 mm

Telttapaketin paino sisältää 100 gramman painoisen korjaussarjan, josta löytyy kaarenkorjausholkki sekä pala hyttysverkkoa, ulkotelttakangasta ja sisätelttakangasta, sekä pala lattiakangasta unohtamatta neulaa ja lankaa.

Lue vinkit maittaviin retkiruokiin »
Ne vähän paremmat tuunatut vaelluseväät »

 

teltta kolmelle

 

Hilleberg Anjan 3 GT – super kevyt teltta kolmelle

Hilleberg, telttojen mersu, on valmistanut vaeltajien iloksi erittäin kevyitä kolmen hengen telttoja, joista NAMMATJ 3 on kaikkien suositusten arvoinen. Super tilavassa teltassa majoittuu erinomaisesti, minkä lisäksi plussia löytyy muitakin.

Nimittäin, tässä mallissa ulkoteltan helmat ovat normaalia korkeammalla, minkä puolesta tuuletus onnistuu erinomaisesti. Lisäksi teltan lattia on korkeaa “kylpyamme”-mallia, eli rankimmallakaan sateella maasta roiskuva vesi ei pääse sisään. Käyttömukavuus on huomioitu myös sisäteltan kankaissa, jotka yltävät puoliväliin teltan korkeutta, eli rajukaan tuuli ei kiusaa nukkujaa.

Hilleberg Kerlon 1800 -kangas on ohutta ja kevyttä, mutta erittäin kestävää. Hilleberg käyttää Kerlon 1800:aa vaativimpiin olosuhteisiin tehdyissä teltoissaan.

Tuotetiedot:
Paino: 2.4 kg
Ulkoteltan vesipilariarvo: 5000 mm
Lattian vesipilariarvo: 12000 mm

 

3 hengen teltta

 

MSR Elixir 3 V2 – kolmen hengen kupoliteltta

MSR Elixir 3 V2 on suhteellisen kevyt kolmen hengen kupoliteltta, joka painaa 3190 grammaa.

Tästä kolmen vuodenajan telttamallista (joka on myös todella suosittu kahden hengen majoite!) löytyy kaksi ovea ja kaksi eteistä, joissa voi säilyttää varusteita ja kokkailla. Teltan pystyttäminen on hyvin yksinkertaista, ja teltassa on huomioitu hyvä ilmanvaihto.

Vaalean ulkoteltan ansiosta malli on myös paahteisella säällä viileämpi (telttaa on saatavilla eri värisinä).

Tuotetiedot:
Paino: 3.19 kg
Ulkoteltan vesipilariarvo: 1500 mm
Lattian vesipilariarvo: 3000 mm

 

3 hengen teltta

 

Lue lisää erilaisista teltoista, teltan varustelusta ja parhaan telttapaikan valinnasta »
Lue vinkit kahden hengen teltoista »
Lue vinkit yhden hengen teltoista »
Lue yöstä 230 gramman ”kärsimysteltassa” »

 

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.