Odottakaahan, kunhan kaivan filmipokkarilla taltioimani Ahvenanmaan kuvat kuudennen luokan luokkaretkeltä.

Sitä ennen hieman pakkauspoliittista asiaa lauantaina starttaavasta Ahvenanmaan reissusta. Lähden oravakuiskaajanakin tunnetun Konstan kanssa hostaamaan kansainvälisiä matkabloggaajia Nordic Blogger’s Experiencen ja Visit Ålandin järjestämälle blogimatkalle.

Ohjelmassa on luvassa muun muassa Euroopan parhaaksi museoksi valitun Maarianhaminan Merenkulkumuseoon sekä Stallhagenin pienpanimoon tutustumista. Jos aikaa riittäisi, haluaisin ehdottomasti vierailla myös Ahvenanmaan valokuvausmuseossa.

vaatteet

Viime vuonna reissasin NBE-porukan kanssa Turkuun ja Tukholmaan, ja reppu oli sama. Eli ihan mahdottoman pieni. Kun vuorattu alaosa on varattu järjestelmäkameralle, jää toinen puoli käytettäväksi muulle tarpeelliselle. Sinne mahtuu hyvin yksi ylimäärinen kauluspaita, aluspaita, alusvaateparit sekä meikkipussi, jonka sisältö on optimoitu käsimatkatavaroissa kulkevaksi.

Pitkälle viikonloppureissulle riittävät yhdet farkut, yhdet kengät sekä pari villasukkia. Olen sen verran old school, että haluan kirjata ajatukset muistikirjaan. Käyntikortit reissaavat kanssani luonnollisesti maailman joka kolkkaan. Lämmin huivi ja pipo pitävät viiman loitolla, samoin vedenpitävä laskutakki.

Vaateet1

Ahvenanmaa-4

Vähän meinaa kalveta tämän osion sisältö, kun ihastelee Archie Gone Lebanon -blogin Inkan taannoista postausta Mitä matkoilla mukana meikkipussissa? Olen nimittäin aika huono käyttämään mitään muuta kuin ripsiväriä, kulmakynää, harmaata kajalia ja BB-voidetta.

Ahvenanmaa-5

Pieni suolakivideodorantti on varmasti paras matkakumppani – pakkaan sen aina ensimmäisenä mukaan piilareiden ja piilarinesteen kanssa. Toisessa piilolasikotelossa kuljetan hammastahnaa, eli tuserran tuubista tarpeeksi tököttiä molempiin kuppeihin. Se on pieni ja kätevä tapa kuljettaa tahnaa, kun ei halua ostaa pikkutuubeja niistä aiheutuvan ylimääräisen muoviroskan vuoksi. Täytän reissuille myös pienet pullot shampoota ja suihkusaippuaa. Hoitoainetta en jaksa kantaa mukana, tosin ei sitä näin lyhyeen hiusmalliin aina tarvitsekaan.

Balmainin suolasuihke on korvannut hiuslakan ja täytän siitäkin tarvittavan määrän pienempään suihkepulloon, joka on joskus toiminut jonkun hiusnesteen näytepakkauksena. Näiden lisäksi mukana kulkee myös kasvovesi sekä vanulaput, sitä kuvasta puuttuvaa hammasharjaa unohtamatta. Pienessä valkoisessa purkissa on Nivean kasvorasvaa, sillä kuiva iho vaatii näin talvisin jotain todella jytkyä tavaraa. Muuten kuivun korpuksi.

Eli kevyesti mennään 16 litran pikkurepulla. Päätin tällä kertaa keventää kantamusta vielä sen verran, että jätän 16-35 mm laajakulmaobjektiivin kotiin ja nappaan sen sijaan mukaan pienen 8 cm pituisen vakoojafilmikameran Canonin järkkärin lisäksi.

Tämä taitaakin sitten olla kaikkien aikojen kevyin pakkaus.

Ahvenanmaa-6

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center