“Sometimes it takes 10 years to get that 1 year that will change your life.”

Helmikuussa tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Kaukokaipuun ensihenkäisystä. Se on matkan mittana aivan mieletön vaellus pitkiä päänsisäisiä kilometrejä, ihmiskohtaamisia ja tunteita, joiden myrskyistä ovat syntyneet tämän blogin tarinat.

Olen kirjoittanut kokemuksistani, iloista ja suruista. Olen dokumentoinut monia kymmeniä maita, niiden kohteita ja muistoja. Olen avannut elämäni hyviä ja vaikeitakin hetkiä, onnistumisia ja täysiä epäonnistumisia.

Kuten eräs elämääni muuttanut ihminen kerran sanoi:

“Nella kirjoittaa meistä kaikista.”PallasYllästunturi

Pallas-Yllastunturin kansallispuisto


Olen matkustanut aivan liian paljon yksin.

Viihdyn äärimmäisen hyvin omissa oloissani, mutta kaipaan sieluja rinnalleni. On paljon mukavampaa istua alas ja vuolla kiehisiä yhdessä kuin yksin, vaikka toisaalta en olisi halunnut juhlia kymppisynttäreitä kuin keskenäni taannoisella talviretkelläni Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon.

Olin onnekas, kun sain koko autiotuvan itselleni, vaikka edellinen kävijä olikin unohtanut puuliiterin oven auki. Minulta kului lähes viisi tuntia saada mökkiin jonkinlainen lämpö, sillä puiden kuivutteluun paloi aivan uskomattoman paljon aikaa.

Vieraskirjaan kirjoitin, miksi jätin osan klapeista puulaatikon päälle; ne olisivat kuivia ja helppo sytyttää, kun seuraava vierailija saapuisi paikalle. Liiterin tilanne kun oli edelleen pahasti pakkasen puolella.


Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto


Tämä blogi alkoi kevätlukukauden mittaisella Erasmus-vaihdolla Italian Faenzaan ja jatkui kuukauden reppureissulla Aasiaan, niitä kaikkia Euroopan käyntejä unohtamatta.

Nyt on kuitenkin aika pysyä mahdollisimman paljon Suomessa.

Tarinat eivät kuitenkaan lopu kesken, sillä olen esimerkiksi vain raapaissut vuoden 2015 Kiinan matkaani, kirjoittanut hädin tuskin muutaman artikkelin. Pöytälaatikossa on niin paljon kerrottavaa, ettei minun oikeasti tarvitsisi matkustaa yhtään mihinkään seuraavaan kahteen vuoteen – paitsi tietenkin täällä koto-Suomessa.

Se pistää ajattelemaan, minkä vuoksi pidän edelleen kiinni itselleni asettamasta haasteesta puolittaa oma lentomatkailu vuoden 2018 aikana. Toistaiseksi menee hyvin.

Minä haastan myös sinut mukaan.

Ja kuten Rinkkaputki-blogin ihana Anne lentämättömänä haastettani muokkasi, voit puolittaa sen, mistä eniten kannat huonoa omaatuntoa: esimerkiksi yksin tai kaksin ajetut ajokilometrit. ♥


Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Punaisenhiekan autiotupa

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

PallasYllästunturi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

PallasYllästunturi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllas-23

Nella

“Ten years from now, make sure you can say that you chose your life, you didn’t settle for it.”PallasYllästunturi

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallasjärven eteläpäässä sijaitsevalle Punaisenhiekan autiotuvalle johtaa lyhyt, vajaa puolen kilometrin mittainen polku Majavaojan tieltä. Paikan päälle pääsee helpoiten omalla tai vuora-autolla, jonka voi jättää tien reunan “levikkeelle”.

Vanhan Äkäsmyllyn laulu »
Lappi ei tiedä kiireestä mitään »
Hetta-Pallas: Perusteellinen opas reitille »
Tutustu kansallispuiston reitteihin »


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center