Kuinkas sitten kävikään, kun Pohjois-Savon tyttö lähti retkelle Etelä-Savoon Repoveden kansallispuistoon?

Eväsleivät syötiin jo parkkipaikalla, ja lossin ollessa poissa käytössä kuljimme Ketunlenkistä vain puolet.

Ei haitannut, sillä Repoveden kansallispuiston Katajavuoren maisemat olivat aivan uskomattoman kauniit ja sää parempi kuin olisi voinut toivoa: aurinkoista mutta varjoissa ihan sopivaa, vaikka jylhissä kalliomaisemissa pukkasikin ihan kunnolla kuumaa.

Repoveden kansallispuiston mahtavat mäet ottivat mittaa meistä ja muista.


Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto


Onnea ovat ystävät, jotka lähtevät kanssasi tutkimaan kesämökin lähimaastoja kera hulvattoman koirakaverin, joka alun jännityksen jälkeen uskalsi hienosti kulkea mennen tullen tuon Repoveden kansallispuiston kuvauksellisen riippusillan.

Viime elokuisen Pohjois-Norjan erämaamatkan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että jokaisella metsäretkellä ja vaelluksella tulisi olla mukana oma koirakaveri. Niiden touhuista ja aivoituksista saa aina niin paljon iloa omaankin kulkemiseen ja tekemiseen.Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto


Repoveden kansallispuiston maisemat poikkesivat paljolti aiemmin vierailemistani kansallispuistoista. Luonto oli jotenkin vehreämpää, vihreämpää ja monipuolisempaa, männyt seisoivat vieri vieren ilman ihmiskäden aiheuttamaa harvennusta. Viivikin tuumasi lukeneensa alueen olevan vielä poikkeuksellisen koskematonta, joka omalta osaltaan luo tietynlaista erätunnelmaa vieri vieressä seisovien honkien humistessa kulkijalle tarinoita kettu repolaisesta, joka ei tällä kertaa kyllä näyttäytynyt meille.

Repoveden kansallispuistossa niin kovin kaunista.


Repoveden kansallispuisto


Vaikka moni nautti vielä keskikesän tunnelmista, minä olin aistivinani syksyn alkua. Kannoissa kasvoi suosikkivärissäni koreilevia sieniä, askeleet kävivät punertuneiden kanervien ja varpujen yli, neulasissa oli tiettyä tummuutta.


Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto


Kun luonnon kanssa alkaa kaveriksi, se kertoo sinulle asioita ennen muita.


Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto


Nostetaan siis malja Repoveden kansallispuistolle, ystävyydelle ja pian satavuotiaalle Suomelle!


Untitled

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto sopii aloittelevalle retkeilijälle, ja viiden kilometrin pituisen Ketunlenkin kulkee helposti, kunhan jalassa ovat tukevat kengät ja repussa vesipullo sekä pientä syötävää. Omille retkille saa helposti lisää pituutta esimerkiksi 24 kilometrin mittaisella Kaakkurinkierroksella.

Löydät kaiken tarvittavan tiedon oman retkesi suunnitteluun ihanalta ja inspiroivalta Tervarummun sivustolta.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center