Hevonkack: Road trip Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon

Kesälomat lähestyvät! Miltä kuulostaisi tehdä tänä kesänä alatyylisten kotimaankohteiden road trip esimerkiksi Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon?

Karttakeskuksen julkaisemalla Hevonkack ja muita alatyylisiä paikannimiä Suomesta -kartalla on satoja perinteisiä paikannimiä Pierusta Pallivahaan.

Nimet ovat oikeita, ja ne on nostettu yleistiekartalle mittakaavassa 1:1 600 000. Lisäksi kartalla on suurimpien kaupunkien ja vesistöjen todelliset nimet paikantamista helpottamaan.

Lahjaksi, tuliaiseksi ja vaikka huussin seinälle soveltuva kartta on myös omiaan aivan uudenlaisen road tripin suunnitteluun!

 

Hevonkack

Esimerkkejä alatyylisistä kohteista matkan varrella.

Reittiehdotus omalle road tripille

Kävin kokeilemassa alustavaa suunnitelmaa länsirannikkoa pitkin kohti Oulua. Voit halutessasi katsoa Google Mapsista tekemäni reittiohjeet välille:

Ämmänperse–Pallinkärki–Suolikulli–Juostenpaskattu–Pahanpervonkangas–Paskakontti–Mulkkujenväli–Pallikirkko–Kusilaisräme–Hevonperse

Kannattaa kuitenkin huomioida sellainen ilahduttava fakta, että matkan varrelle osuu paljon muitakin tarkastamisen arvoisia kohteita. Ja reissuahan voi jatkaa Oulusta kesälomien ja koronatilanteen niin salliessa vaikka Lappiin Paskajärvelle asti.

Voit tilata oman Hevonkack-karttasi täältä »

 

Hevonkack

 

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center