Näin valitset sopivan telttapaikan

Millainen on hyvä telttapaikka? Kuinka valita se paras telttapaikka? Lue, mitä telttapaikan valinnassa tulee ottaa huomioon.

On muutamia vinkkejä, jotka kannattaa huomioida telttapaikkaa valitessaan.

Tuulelta suojaisat notkelmat saattavat monesti houkutella leiripaikaksi, mutta sadesään sattuessa vesi voi kerääntyä ikävästi teltan ympäristöön.

Aivan järven tai joen tuntumaan pystytetty teltta myös kerää kosteutta, sillä vesistöjen läheisyydessä syntyy aina aamukastetta. Tunturin huipulla tulee ja tulee helposti turhan kova vilu, vaikka maisemat olisivatkin komeimmillaan.

Telttapaikka kannattaakin yleensä etsiä puolesta välistä rinnettä sekä puurajan tuntumasta. Lehvästöt, ne matalimmatkin, hohkaavat aina vähän lämpöä takaisin ja suojaavat tuulelta. Myös itikoita on yleensä vähemmän kuin metsäisillä alueilla joenvarsista puhumattakaan.

 

telttapaikka
Teltan sijoittaminen on yksi oleellisimpia asioita leiriä perustaessa.

 

Vinkki: Kanna mukana erillistä vesisäkkiä, jolla voit tuoda leiriin kerralla enemmän vettä. Tällöin edes hieman kauempana virtaavasta vedestä sijaitseva teltta ei harmita, kun täyttöreissuja ei tarvitse tehdä pienten juomapullojen varassa monesti päivässä.

 

teltta
Kupoliteltan parhaita puolia.

 

Mikäli sää sallii, kannattaa kokeilla myös taivasalla nukkumista eli cowboy campingia. Kirkkaalla säällä ennen auringonnousua on mukava kömpiä teltasta pihalle ja asettua makuupussissa odottamaan kuvauksellisinta hetkeä.

Muista kevyt vaahtomuovipatja makuualustan alle, jolloin vältät sen rikkoontumisen, mikäli maassa on pieniä teräviä kiviä. Voit halutessasi lukea yöttömän yön makuupussiretkestäni täältä.