Iso 4 hengen teltta sopii suuremmallekin porukalle

 

4 hengen teltta

 

4 hengen teltta perheelle camping-lomailuun

Mikäli etsit perhekokoista camping-telttaa, tutustu

Outwell Cloud 4 – neljän hengen telttaan tai vaihtoehtoisesti saman merkin hieman pienempään Outwell Cloud 3 -malliin. Molemmat telttamallit ovat omiaan leirintäalueella telttailuun.

Pintamateriaalina näissä teltoissa on Outtex-kangas 3000 mm vesipilariarvolla. Teltan lattiamateriaali on polyetyleeniä, jonka vesipilariarvo on huimat 10 000 mm.

 

4 hengen teltta

 

Neljän hengen vaellusteltta

Isommalle vaeltajaporukalle sopiva teltta on Hilleberg Helags 3. Se on huippulaadukas, kevyt ja säänkestävä 4 hengen teltta myös talvivaelluksille. Erinomaisesti tuulta kestävä teltta on myös helppo ja nopea pystyttää.

 

4 hengen teltta

 

MSR Elixir 4 V2 kupoliteltta 4 hengelle

MSR Elixir 4 V2 on 3.6 kilon painoinen neljän hengen teltta kahdella ovella ja eteisellä. Tämän kolmen vuodenajan majoitteen etu ovat sen StayDry-ovet, joiden ansiosta sadevesi ohjautuu oviaukon sijaan teltan sivulle. Myös poikittainen kaari parantaa asumismukavuutta, ja keskellä telttaa on istumakorkeutta koko leveydeltä.

Tässä mallissa myös tuuletus on huomioitu hyvin: päädyistä löytyy tuuletushormit, ja sisäteltan yläosassa on hyttysverkkopaneelit, jotka lisäävät tuuletusta.

Tuotetiedot:

  • Paino: 3.6 kg
  • Pakkauskoko: 56 x 17 cm
  • Ulkoteltan vesipilariarvo: 1500 mm
  • Lattian vesipilariarvo: 3000 mm

 

4 hengen teltta

 

4 henkilön teltta

Halti 4 hengen teltta

Lue myös muista teltoista

Telttojen ominaisuuksista yleisesti

Telttojen kankaissa on nykyisin entistä enemmän eroja, sillä markkinoille on tullut uusia materiaaleja.

Lisäksi kankaiden vesipilariarvot vaihtelevat isosti, samoin telttojen hengittävyys ja kankaan lämmöneristävyys. Nyrkkisääntönä ennen minkään teltan hankkimista kannattaa pohtia, minä vuodenaikoina ja millaisissa kohteissa telttaa aikoo käyttää: sijoittuvatko retket kolmen vuodenajan retkeilyyn vai kenties talviaikaan?

Itse suosittelen paneutumaan tarkasti teltan vesipilariarvoon. Vesipilariarvo kertoo, kuinka korkean sateen aiheuttaman paineen teltan materiaali kestää päästämättä vettä läpi. Vesipilariarvoa käytetään niin teltan ulkokankaan kuin pohjakankaan kestävyyttä arvioitaessa. Lue lisää vesipilariarvoista täällä!

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.