★ Lehdistömatka: Visit Sweden

Koe Mannaminnen lumoava maailma, jossa voit tehdä aikamatkan taiteen ja historian siivin

mannaminne

Mannaminne on ainutlaatuinen ulkoilmamuseo ja kulttuurikeskus, jonka vertaista ei ihan heti tule vastaan.

Taiteen, historian ja nykyhetken sekasorto humisee korvissa. Pohjois-Ruotsissa Högakustenin (Korkea Rannikon) alueella sijaitseva kohde on niin kummallinen, ettei heti tiedä, mitä siitä ajattelisi.

Täällä on luontoa ja kulttuuria, taidetta ja teknologiaa, paikallista ja globaalia, mennyttä ja tulevaa, pientä ja suurta sekä yli 50 toinen toistaan kummallisempaa rakennusta. Yhden sisällä on kokonainen maapallo, toisen sisällä laiva.

Kohdetta voisi kuvata paikan perustajan, Anders Åbergin, leikkikentäksi, jossa kävijät voivat kokea sekä menneisyyden että nykyisyyden

Ei siihen kauaan mene.

Siis siihen, että kuin varkain huomaan tulleeni hurmatuksi.

Mannaminne
Mannaminne

Mannaminne on omanlaisensa kylä, joka elää, vaikkei siellä kukaan vakituisesti asukaan. Joka nurkalla on jännittävää löydettävää. Pysyvien näyttelyiden lisäksi täällä järjestetään konsertteja, vaihtuvia näyttelyitä, festivaaleja ja monenlaista koko perheen toimintaa.

Mannaminne sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla Häggvikin kylässä Nordingråssa ja on yksi Korkean Rannikon suosituimmista vierailukohteista.

Jordglobens hus

Pyöräytä kotiplaneettaasi Maailman talossa

Jordglobens hus eli Maapallon talo on yksi Mannaminnen mieleenpainuvimmista rakennuksista. Sen sisään rakennettu sininen planeetta ei ole vain patsas, se pyörii.

Valtava Tellus on Anders Åbergin ja Kjell-Olov Olssonsin yhteisprojekti, tai pikemminkin heidän luomansa pieni maailma ja tietokeskus, joka kokoaa yhteen erilaisia kulttuureja ympäri maailmaa. Taivaansinisen rakennuksen näyttely on – taiteilijoita lainaten – suunniteltu paikaksi, jossa vierailijat voivat oppia ja ymmärtää eri kulttuurien välisiä yhteyksiä ja merkityksiä.

Maapallon talo on tehnyt Mannaminnestä paikan, joka ei vain kuvasta vain Ruotsin historiaa ja kulttuuria, vaan myös maailmanlaajuista näkökulmaa – sitä, mitä voimme oppia toisilta ja mitä voimme toisillemme opettaa.

Jordglobens hus
Maailman talo Mannaminne

Näe ja koe, miten elämä on muuttunut

Vierailijoilleen Mannaminne tarjoaa mahdollisuuden astua askeleen menneisyyteen ja nähdä, kuinka elämä on muuttunut Ruotsissa vuosien varrella. Esineet ja taideteokset kertovat tarinoita eri aikakausilta, eri elämäntavoista.

Mannaminnesta on vuosien varrella tullut yksi Högakustenin suosituimmista turistikohteista. Erityisen kiinnostavaa on sen monialainen lähestymistapa, jonka kautta vierailijat voivat kokea sekä perinteisen museovierailun että taide-elämyksiä.

Jos olet matkalla Högakustenille, Mannaminne on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, joka jättää jäljen, mutta minkälaisen, sen tiedät vain käymällä paikan päällä.

Jordglobens hus
Vanha puulaiva
Mannaminne
Mannaminne
vanha valokuva laivasta
Mannaminne

Monni Himari on retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja, jota kiinnostavat kaikki kummalliset kohteet.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center